Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kers op de taart voor Van Heirseele, Goud voor Maes
Nieuws

Kers op de taart voor Van Heirseele, Goud voor Maes

berlare_2_0265.jpg berlare_2_0360.jpg

Steven Van Heirseele is weer helemaal terug van weggeweest. Na een afwezigheid van 14 jaar uit de triathlonsport, heeft de 38 jarige Van Heirseele de drive weer helemaal te pakken.
Lokale favoriet Wouter Monchy kwam als eerste uit het Donkmeer met die andere snelzwemmer Bart Colpaert in zijn kielzog. Samen stormden ze door de wisselzone en vertrokken met 1’10" voorsprong op de fiets. Achter hen gingen Pieter Vanhee, Philippe Malcolm en Steven Van Heirseele in de aanval.

Monchy en Colpaert reden sloegen een kloof van maximum anderhalve minuut, maar moesten in de 2e fietsronde toch wat voorsprong prijs geven op het hard rijdende achtervolgende trio. Bij het binnenkomen van T2 had het leidersduo nog een voorsprong van een 45-tal seconden op de achtervolgers.

Bart Colpaert had knap mee de wedstrijd gemaakt, maar moest de laatste kilometers op de fiets diep gaan om het tempo bij te houden en moest na de wissel Monchy dan ook laten gaan. Achter hen schoot Steven Van Heireseele als een pijl uit een boog de wisselzone uit. Hij voerde onmiddellijk een héél strak tempo waarbij zijn mede fietsers onmiddellijk moesten passen. Ook de 2 koplopers moesten in de afsluitende loopproef hun meerdere zien in de ijzersterke Van Heirseele. Na een 3e plaats in Sint-Laureins en een 2e plaats in Hamme, is dit de eerste overwinning in zijn come-back jaar. Voor Wouter Monchy lukt het nog steeds niet om voor eigen publiek de overwinning te pakken. Toch was Monchy heel tevreden met zijn 2e plaats. "Steven was gewoon sterker en heeft eerlijk gewonnen" aldus Monchy. Bart Colpaert vervolledigde het podium.

Bij de dames ging de overwinning naar de Sint-Niklaase Lies Maes. Maes die momenteel heel hard werkt aan haar doctoraats thesis, piekte niet echt naar deze wedstrijd maar bleek over voldoende basisconditie te bezitten om de wedstrijd naar haar hand te zetten.

Ingrid Van Cauteren was de eerste dame uit het water, gevolgd door Janne Van Hove en Tineke Van Biesen. Maes kwam pas als 6e uit het water met bijna 3 minuten achterstand op Van Cauteren. Aanvankelijk draaide het voor de waaslands niet vlot op de fiets, maar uiteindelijk vond ze de juiste versnelling en reed naar de 2e plaats. Enkel Tineke Van Biesen kon nog voor Lies Maes de wissel ingaan. Maar tijdens de afsluitende loopproef was Maes een maat te sterk voor de concurrentie. Tineke Van Biesen werd 2e voor haar ploeggenote Esther Schack.

pdf Uitslag Berlare scratch
pdf Uitslag Berlare per reeks

Foto’s zijn vanaf zondag beschikbaar in ons fotoalbum