Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
WK weekeinde van start in Geel
Nieuws

WK weekeinde van start in Geel

image00005.jpgVrijdagmiddag werd in Geel het wk duatlon ingezet met de inschrijvingen, de expo die opende en een parcoursverkenning. Ondanks de regen daagden toch een aantal dapperen op voor die verkenning.

Er passeerden ook al heel wat, voornamelijk buitenlandse, atleten via de inschrijvingstafel. Vooral de regenboogtrui kende veel bijval. Aksel Nielsen, de Deense nummer drie van het WK in Richmond, schafte er zich meteen één aan.

Onder de deelnemers aan de parcoursverkenning bevonden zich een aantal toppers, zoals Ulrike Schwalbe. De Duitse hoeft dit weekeinde alvast niet te vrezen voor de Hongaarse concurrentie. Ex-wereldkampioene Erika Csomor en Reka Brassay hebben helaas afgemeld. Bij de mannen is er slechts één afzegging die we vanmiddag al konden melden. Nico Huyberechts gaat definitief niet van start. Reserve Koen Demyttenaere nam vorige week deel aan de Marc Herremans Classic en besloot de plaats van Nico niet in te vullen. De Belgen gaan dus met negen van start. Ondertussen is topfavoriet Joerie Vansteelant terug in België gearriveerd na zijn stage in Font Romeu. Zaterdag komt hij samen met de rest van de Belgische ploeg aan in Geel. Volgens VTDL-vertegenwoordiger Reinout van Schuylenbergh is Joerie volledig fit én ambitieus voor aanstaande zondag.

Hieronder vind je een impressie van de eerste WK-dag in Geel. Zaterdag gaan de inschrijvingen verder en is ook de expo de hele dag geopend. Om 18 uur is er de landenparade op de Markt in Geel.

image00001.jpg

 

image00002.jpgimage00003.jpgimage00006.jpgimage00008.jpgimage00012.jpgimage00014.jpgimage00016.jpgimage00017.jpgimage00018.jpg