Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

2x wereldkampioen (Joerie Vansteelant)

De laatste weken heb ik keihard getraind en ik was dan ook blij dat het WK er gisteren eindelijk was. Ik had veel vertrouwen in het goede vormpeil en hoopte dan ook om mijn wereldtitel te verlengen. Voor eigen publiek mochten we 18 km lopen, 74 km fietsen op een vlak maar mooi tijdritparcours en nog eens 9 km lopen.

Tijdens het eerste lopen verwachtte ik vooral het initiatief van de snelle lopers Sergei Yakovlev (RUS) en Lino Barruncho (POR). Na één ronde van 4,5 km lopen had Barruncho inderdaad een voorsprong van een 15-tal seconden, maar ik voelde mij vrij goed en besliste in het begin van de tweede ronde het gaatje toch maar dicht te lopen. Ondertussen waren een aantal van de grootste concurrenten, o.a. Javier Garcia, Felix Martinez en Nicolas Lebrun, al gelost en bleef ik nog samen aan de leiding met Bart Aernouts, Lino Barruncho en Sergei Yakovlev. Ik legde vooral mijn eigen tempo op en tijdens de laatste loopronde versnelde ik een beetje zodat ik met een 10-tal seconden voorsprong de eerste wisselzone binnenkwam. Op die manier had de concurrentie mij iets minder in het vizier wat het echt een man tot man gevecht maakte.

Ik probeerde een zo constant mogelijke intensiteit te fietsen maar op het winderige parcours was dit niet altijd even gemakkelijk. Na één fietsronde van 18,5 km had ik mijn voorsprong uitgebouwd tot 40 seconden op Bart Aernouts en de rest was al veel verder teruggeslagen. Daarna kwam ik steeds beter in mijn ritme en ik kwam dan ook de wisselzone binnen met een comfortabele voorsprong van 4’38”.

Het tweede lopen was dan echt genieten van mijn tweede wereldtitel bij de elite. Het is gewoonweg fantastisch om dit voor eigen supporters te doen. Vier jaar geleden won ik nog bij de beloften in Geel, nu bij de elite. Dit had ik zelfs niet durven dromen toen!

Voor mij is het seizoen nu sowieso geslaagd en kan ik echt genieten. We zien wel wat we er nog kunnen van maken, eerst even recupereren! De volgende geplande wedstrijd is Powerman Weyer (AUT) op 24 augustus.