Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Interview Joerie Vansteelant
Uncategorized

Interview Joerie Vansteelant

joerie_geel_wk.jpg
Interview met de wereldkampioen

Joerie, Proficiat met je overwinning. Proficiat met je verleging van je wereldtitel.
Word je die wereldtitels gewoon op den duur?

Nee, daar raak je nooit aan gewoon. En gelukkig maar, dat hoeft zeker niet. Een wereldtitel is en blijft toch iets bijzonder.

Hoe heb je naar deze wedstrijd toegeleefd?
Dit was de belangrijkste wedstrijd van mijn seizoen. Hiervoor heb ik alles op alles gezet. Ik heb de laatste weken verschrikkelijk hard getrained. Dat is zo hard, dat ik weet dat ik deze trainingsarbeid echt maar één keer per jaar kan afwerken. Maar als je dan wint, dan is dat allemaal snel vergeten.

Was dit scenario dat je in gedachten had?
Ik ging proberen om in het eerste lopen met de beste lopers, Barruncho en Yakovlev, mee te gaan, maar het ging eigenlijk beter dan dat. Ik kon het tempo vrij makkelijk volgen. En eens op de fiets wist ik vrij snel dat ik de sterkste was.

Je kwam na het fietsen met 4’20" voor op Bart Aernouts. Dan was het "maar binnen lopen"? De eerste ronde ging nog ietsjes geforceerder dan de 2e ronde, maar dat is normaal.

Wat ga je nu de komende weken/maanden nog doen?

Over 2 weken doe ik de Powerman Weyer mee (een wedstrijd die Joerie al 2x won met telkens een verbetering van het parcoursrecord) en daarna train ik door naar het WK kort in Rimini. Ik weet niet of ik tegen Weyer gerecupereerd ga zijn. Maar er staat nu alleszinds geen druk meer op de ketel. Ik heb een heel mooi seizoen gehad met enkele zeer goeie Grand Prix in Frankrijk en nu de kers op de taart hier in Geel.

Lees ook Joeries eigen WK verslag