Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triathlon Izegem
Nieuws

Triathlon Izegem

stijn_izegem.jpg
Een podium in ware Tour-de-France-stijl voor Stijn Goris
 
Ondanks de sombere voorspellingen, bleek het weer vandaag fantastisch uit te draaien. Onder een stralende zon, en met een massa toeschouwers langs het parcours, werd de triathlon in Izegem een echt feest. 

Lokale held Bart "Colpie" Colpaert wou voor eigen volk eens alles uit de kast persen. Na 1500m zwemmen kwam Colpie dan ook als eerste uit het water, vlak voor Stijn Goris, Koen Veramme, Bart Decru, Wouter Monchy en Karel Smet. De wetsuit van Simon De Cuyper werd bij de start van de wedstrijd opengetrokken, waardoor de Belgische kampioen zowat anderhalve minuut verloor op de kopgroep.

Al snel kwam de domper op de Izegemse euforie. Colpie was lekgreden en moest de wedstrijd staken. Voor Bart Decru een soortgelijk scenario. Het groepje vooraan werd dus uitgedund tot 4.

Achter de kopgroep kreeg Simon De Cuyper het gezelschap van o.a. Steven Van Heirseele, Philippe Malcolm en Chris Schepers. Het groepje kreeg het gat echter niet kleiner.

Na de 2e wissel ging Stijn Goris er onmiddellijk alleen vandoor. Koen Veramme was de enige die de schade wist te beperken. Het groepje De Cuyper had bij T2 een achterstand van ongeveer 3 minuten op Goris. Een sterk lopende De Cuyper kon zich nog naar een 3e plaats op het podium lopen. De overwinning ging dus naar Stijn Goris, voor Koen Veramme en Simon De Cuyper.

Bij de dames waren Céline Rositano en Veerle Leeten de eersten uit het water. Joke Coysman kwam met Stephanie Vaernewyck op 50 seconden achter het leidersduo uit het water. Sofie Goos, vorige week nog top in Lommel, kwam als 5e dame uit het water, 2’19" na Céline Rositano.

Vooraan kwam Joke Coysman vrij snel bij Céline Rositano, en samen gingen ze er vandoor. Uit de achtergrond kwam een heel sterk fietsende Sofie Goos opzetten. Na de eerste ronde ging het nog even fout voor "La Goos", die vergat af links te slaan en rechtdoor van het parcours reed. Maar ondanks die kleine omweg, kon ze tegen de laatste ronde aansluiting vinden met de 2 kopdames.

Met z’n 3’tjes  begonnen ze aan de aflsuitende 3 ronden lopen. Na 2 ronden zat alles nog mooi bij elkaar. Maar in de laatste ronde plaatste de Antwerpse een versnelling en moesten de andere 2 passen. Sofie Goos pakte na Kapelle-op-den-bos en Lommel, haar 3e overwinning dit seizoen. Céline Rositano pakte de 2e plaats, het brons was voor Joke Coysman.

izegem_f.jpg izegem_m.jpg
 Foto’s zijn beschikbaar en te bestellen via ons fotoalbum  
 

Eerder op de dag vonden ook de jeugdwedstijden en een trio-triathlon plaats.
Bij de jeugd C gingen de overwinningen naar Paul Bara en Lore Muys. In de reeks jeugd B waren Niels Ost en Elodie Lagae de snelsten. Bij de jeugd A stonden Maarten De Bolster en Louise Vandenbroucke op het hoogste schavotje. En bij de junioren pakten Timon Carmans en Linde Herreman het goud.