Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
VTM-soapteam waagt zich aan triathlon
Uncategorized

VTM-soapteam waagt zich aan triathlon

vtm.jpgHet VTM-soapteam zet zijn sportiefste beentje voor. Op 24 augustus 2008 duiken ze samen met 800 andere enthousiaste deelnemers de Gentse Blaarmeersen in. Vervolgens gaat het op de fiets vier keer rond de Watersportbaan en worden drie rondes gelopen telkens met doortocht door de Topsporthal. Sommige leden van het soapteam zullen aan de individuele wedstrijd deelnemen, andere zullen het sportieve werk verdelen en 2 VTM-teams vormen.

MR T TRIATHLON

Mr T mag gerust de grootste recreatieve sprinttriathlon van Vlaanderen genoemd worden. Het evenement wordt georganiseerd door de gelijknamige Mr T, een recreatieve triathlonclub uit Gent. De triathlonsport heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. Niet in het minst omdat clubs zoals Mr T de drempel naar de sport –en naar een gezonde sportbeoefening- enorm verlaagd hebben. Vroeger was triathlon een sport voor ‘Ironmen’, superatleten van ijzer en staal. Vandaag wordt triathlon toegankelijk voor een grote groep sportievelingen en gooien clubs en wedstrijden steeds meer hun deuren open voor recreanten.

Om de lat nog lager te leggen en iedereen de kans te geven van triathlon te proeven, start Mr T op zondag 24 augustus met een Just-For-Fun Triathlon (250m zwemmen, 10km fietsen en 2,5km lopen). Tijd en klassement hebben geen belang, maar iedereen mag wel genieten van een laatste rechte lijn midden in de Topsporthal.
Daarna volgen een Sprinter (een achtste triathlon, 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen) en een teamwedstrijd voor bedrijven- en vriendenteams (zelfde afstanden als de Sprinter, maar de eerste zwemt, de tweede fietst en de derde loopt).

Net als vorige jaren telt Mr T heel wat deelnemers die zich voor het eerst aan triathlon wagen. Maar ook vooraan in de wedstrijd belooft het spannend te worden. Bij de vrouwen mag de winnares van de voorbije jaren, Françoise Wellekens, het opnemen tegen Belgisch Kampioene kwarttriathlon Joke Coysman. Bij de mannen staan onder meer Steven Van Heirseele (tweede in 2007) en Philippe Malcolm (winnaar 2006) aan de start.

VTM-SOAPTEAM

Maar dit jaar verwelkomt Mr T dus nog meer schoon volk: Familie-acteurs Jef De Smedt, Ruth Bastiaensen, Johan De Paepe, Eric Goris, David Michiels, Sofie Mora, Sofie Truyen, Dirk Van de Merlen, Patrick Vandersande en Koen Vijverman duiken mee het water in. Frans Maas zal erbij zijn als hun mental coach. Met hun aanwezigheid steunen het VTM-soapteam en Mr T ook een goed doel, meer bepaald Huize Triest, een kleinschalig Gents project voor huis- en thuislozen.

PRAKTISCH

Het programma:
Just for Fun: 10u30
Sprinter: 12u30 (dames), 12u45 (heren)
Teamwedstrijd: 15u