Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zesde Iron Kid succesvol ondanks regen
Uncategorized

Zesde Iron Kid succesvol ondanks regen

In Knokke-Heist pakte het Stedelijk Sportcentrum voor de zesde keer op rij uit met de Scapa Sports Iron Kids-triatlonhappening gehouden. Deze niet-competitieve kennismaking met triatlon voor 3 tot 13-jarigen groeide de voorbije jaren uit tot één van die vaste ankerpunten op de triatlonagenda. 630 kinderen kwamen er proeven van wat triatlon nu eigenlijk inhoudt.

ironkid2.jpg

Visueel hoogtepunt van het gebeuren was de triatlon voor 3 tot 5-jarigen: 20 meter zwemmen, 500 meter fietsen en als klap op de vuurpijl nog eens 500 meter lopen. Ondanks de regen die bij momenten bij bakken uit de lucht viel, kon deze zesde uitgave op de nodige aandacht van een breed publiek rekenen

Als de Scapa Sports Iron Kids alvast één ding bewijst, dan toch dit: triatlon is hipper dan ooit. Vooral bij oudere kids konden we als voornaamste motivatie optekenen dat ze "graag eens wilden doen zoals ma, pa, of een ander familielid."

Dat heel wat van de jonge atleten of tijdens de wissel tussen het zwemmen en het (begeleid) fietsen of vlak voor het lopen op vlak na de aankomst even kort werden geïnterviewd en hun stem aan de wereld mochten laten horen, maakte het geheel er alleen maar ‘echter’ op.

ironkid.jpg

Leuk om zien was dat het materiaal waarmee de kids aantraden even divers was als dat waarmee de grote triatleten op de proppen komen: van houten loopfietsjes over diverse soorten driewielers, stadsfietsen, aftandse mini-racers tot heuse racemonsters in zakformaat.

ironkid3.jpg

Positief aan het hele gebeuren vonden we zelf het ontbreken van een tijdsregistratie. ,,Iedereen die meedoet is een winnaar", klonk het verschillende keren door de luidsprekers. We hadden het zelf niet beter kunnen stellen.