Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vooruitblik tri- en duathlon weekend Viersel (30-31/08/08)
Nieuws

Vooruitblik tri- en duathlon weekend Viersel (30-31/08/08)

ktt.jpg
Op 30 en 31 augustus organiseert het Kempisch triathlon team v.z.w de ondertussen 5e editie van het triathlon w.e in en rond Viersel-sas. Een 700-tal atleten zullen op die dagen voor de ereplaatsen of voor eigen eer en glorie zwemmen, fietsen en lopen op de dijken en wegen van de kleine-Nete, Netekanaal en Neder-Viersel.

Het evenement is uitgegroeid tot één van de grootste sporthappenings van de streek, en een begrip in de triathlonwereld. Het Kempisch triathlon team, dat op enkele jaren is uitgegroeid is tot één van de grootste en meest toonaangevende duursportverenigingen van Vlaanderen, is dan ook fier dat verschillende van haar leden zullen meestrijden voor de ereplaatsen.

Op zaterdag 30/8 gaat de duathlon om 14u00 van start voor ploegen van 2 personen en individuelen. Zij zullen eerst 5km lopen, daarna 30km fietsen en weerom 5 km lopen. Favorieten zijn zeker de eigen KTT leden Roel Pauwels (winnaar 2007) Johan Schoors en Rob Woestenborgs.

Om 17u00 is er een 1/8 triathlon: 500m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen. Deze wedstrijd is vooral bedoeld om de recreanten en mensen die eens van de triathlonsport willen proeven, een mooie gelegenheid te geven om hun in optimale en veilige omstandigheden hun sport te beoefenen.

Zondag 31/8 is de hoofddag. Omdat er verleden jaar veel meer vraag dan aanbod van atleten was, en het KTT niemand in de kou wil laten staan, hebben zij de Olympische afstand (1500m zwemmen, 40km fietsen en 10km lopen) gesplitst in 2 reeksen.

Om 11u30 start de reeks, voor alle dames, veteranen en -21 jarigen. In deze wave zullen Kurt Jurgens uit Lier, Eric De Beukelaer uit Brecht en William Busch uit Grobbendonk zeker een hoofdrol spelen. Bij de dames zal de strijd gaan tussen de sterke KTT vrouwen, Ellen Van Looy uit Herenthout en Bianca Bellekens van Malle, de rijzende ster Marjolein Truyers uit Duffel en de gevestigde waarde Christel van Esbeeck uit Turnhout.

Om 15u30u is de afsluiter met de Olympische wedstrijd voor heren senioren. Hierin staat KTT atleet Johan Smolders (2e in 2007) zeker scherp voor de overwinning. Hij zal dan wel komaf moeten maken met een aantal zeer sterke atleten waaronder het Lilse duo Nick Baelens en Tim Brydenbach. Andere kanshebbers zijn Thierry Verbinen, Bart Copaert, Ben de Wolf en Appermans Mario.

Andere KTT atleten zoals Koen de Weert en Dirk Leman uit Lier, Hans Helsen uit Emblem en Philip Achten zullen zeker strijden voor de ereplaatsen.

Het belooft in ieder geval een mooie en open wedstrijd te worden.

Om het kijkplezier te vergroten speelt zich dit jaar alles af ,op en rond het grasveld voor Viersel-sas. De aankomst van het zwemmen, wissels, vertrek, aankomst en de 2 doortochten van de fietsers, vertrek, 2 passages van de lopers en de aankomst. Alles is rond het middenplein, én alles is gratis. Er is bovendien een boel gratis randanimatie voor de kleine en andere kinderen voorzien.

Inschrijven ter plaatste in nog mogelijk behalve voor reeks 2 van zondag seniors 15u30.