Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zwintriathlon : Battle of the sexes
Nieuws

Zwintriathlon : Battle of the sexes

Battle of the sexes
knokke_sofie.jpgknokke_rutger.jpg

De eerste fotoreeks staat online
pdf Download de uitslag

Het concept was leuk en uniek. Vorig jaar had Stijn Goris, (de eerste man,) er 17 minuten meer voor nodig dan Kristien Vleugels (eerste dame) om de finish van de zwintriathlon te bereiken. Daarom mochten de elite dames vandaag 17 minuten voor de elite-wave van de mannen starten. Er werd een extra premie van 1000€ ingezet bovenop het prijzengeld voor wie eerst over de finish kwam…

Zwakke geslacht?

In de eerste wave gingen de elite dames en de 2 rolstoelatleten van start. Naast de Belgische triathlon toppers waren Miek Vyncke en Veerle D’Haese de 2 vreemde eendjes in de bijt. Voor de 2 duatletes was het de eerste keer dat ze hun wedstrijd startten met een zwemproef.

Marc Herremans, een van de 2 rolstoelatleten, zit in volle voorbereiding voor Hawaii. De conditie is goed, en met behulp van zijn grote paddles kwam hij als eerste uit het water. Kort achter hem kwamen Karolien Geerts en Joke Coysman. Een klein minuutje later kwamen Sofie Goos en Marjolein Truyers aan wal.

17 minuten na de dames, gingen de heren van start. Olympiër Axel Zeebroek pakte direct de leiding en sloeg er samen met New-Zealander O’Grady een gat op de achtervolgers. Halverwege de zwemproef nam O’Grady het voortouw en kwam hij samen met Zeebroek als eerste uit het water. Kort daarna volgde een groep met Stijn Goris, Frederik Van Lierde, Bert Jammaer en Luc Van Lierde. Rutger Beke volgde op 1’15" achter de leiders

Er stond een stevige wind in de polders en er mocht niet worden gestayerd. Het was dus een klus voor de sterke fietsers. We stonden de fietsers te spotten na 30km. De eerste fietser die doorkwam was Sofie Goos. La Goos maakte een goede wissel en voerde onmiddellijk de forcing in. Na 10km had ze het duo Geerts-Coysman te pakken en ging ze vlot naar de kop van de leiding. Op het 30km punt bedroeg de voorsprong al 1’30". Marjolein Truyers vond daar ook de aansluiting met de nummers 2 en 3.

8 minuten na Sofie Goos, kwam Rutger Beke als een raket voorbij gereden. Bert Jammaer en Luc Van Lierde volgden op 30 seconden en een verbluffende Michael Dewilde kwam als 4e heer door.

Aan het Casino in Knokke had Sofie Goos een 2 minuten voorsprong op haar achtervolgende dames. Vanaf dat ogenblik was ik niet meer met de dames bezig, vertelde Sofie achteraf. Van dan af ging de aandacht naar de heren. Ik had vooraf uitgerekend dat ik toch een 7 minuten zou nodig hebben Het waren er maar 6,5….

Beke had zijn fietstempo fors aangehouden en kwam ruim als eerste de wissel binnen. Een fenomenale Michael Dewilde kwam een minuutje na Beke binnen en kon nog net Luc  en Frederik Van Lierde , Bert Jammaer en Axel Zeebroek achter zich laten.

Sofie liep intussen op wolkjes. Na 7,5km was de voorsrpong nog bijna 2 minuten en was ze zo goed als zeker van de zege. Ze liep dan ook als eerste over de finish en won daarmee de battle of the sexes. Rutger Beke bewees dat hij conditioneel zeer goed zit en finishte 20 seconden na Sofie Goos.

Top-loper Axel Zeebroek kon zich naar de 2e plaats lopen. Luc Van Lierde had nog een vette kluif aan Michael Dewilde. Dewilde, misschien de man van de wedstrijd, zei achteraf dat het jammer was dat hij net naast het podium greep, maar dat het zeker geen schande was om in de sprint te verliezen van Luc Van Lierde.

Bij de dames werd het podium vervolledigd door Joke Coysman en ex-winnares Francoise Wellekens.

sofierutger.jpg

pdf Download de uitslag