Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Interview Rutger Beke
Uncategorized

Interview Rutger Beke

spotlight_rutger.jpg

Hij won de Zwintriathlon, wordt binnenkort voor de 2e keer papa en is in bloedvorm voor de Ironman in Hawaii. Redenen genoeg voor een gesprekje met Beckie

Rutger, je won in Knokke. Een opsteker voor je zelfvertrouwen?
Dit voelde heel goed aan. Het is al lang geleden dat ik me zo goed voelde. Het zit nu al een hele periode heel goed. In Antwerpen was ik ook in topvorm, maar zoals je weet reed ik na 500m al lek. Ik heb daar gewoon de kans niet gekregen om te bewijzen dat ik goed zat. De overwinning in Aarschot was leuk meegenomen, maar geen waardemeter. Hier in Knokke had ik echte concurrentie, dus dit zegt echt iets over de conditie?

Was je tijdens de wedstrijd bezig met die "Batlle of the sexes"?
Nee, absoluut niet. Bij de aanvan van de loopproef was Sofie al 6 minuten weg. Dat ging zowiezo al krap worden. Ik hoorde op de dijk constant mensen roepen hoeveel ik achter lag op Sofie. Maar ik had daar echt geen boodschap aan. Ik was 100% bezig met de mannenwedstrijd. Achteraf hoorde ik van Sofie dat zij daar wél mee bezig was. Maar de manier waarop zij van haar concurrentes weg reed, was er eigenlijk weinig spanning in de damesrace en kon ze zich focussen op die Battle.

Kom je eigenlijk nog met een wrang gevoel naar Knokke?
Ach, ik grapte deze week nog tegen de schepen van sport van Knokke. In 2000 was ik hier mijn loopschoenen kwijt. In 2004 begon hier mijn doping-verhaal. Maar ik ben altijd naar Knokke blijven terugkomen. Het blijft een van de mooiste wedstrijden van het land. Die 2 wrange momenten waren eerder "pech dat het net in Knokke gebeurde".

Je vrouw Sofie moet stilaan gaan bevallen. Brengt dat je voorbereiding voor Hawaii niet gevaar?
Nee, niet echt. Ik werk gewoon de trainingsarbeid hier af. De dag van de bevalling zal ik even een dag niet kunnen trainen, maar dat is geen ramp.

Wanneer vertrek je dan naar Hawaii?

Op zaterdag 27 september vertrek ik hier, en dan kom ik 28 september aan in Kona. Dat geeft me nog 13 dagen om aan het tijdsverchil en de temperatuur te wennen.

En wat mocht de baby langer op zich laten wachten?

Het zal zeker niet langer duren. Sofie moet zich nu al rustig houden. Het kan echt voor alle dagen zijn.

Is die 13 dagen voorbereiding dan voldoende?
Dat is zeker voldoende. Het tijdsverschil en de temperatuur is het enige. Ik hoef het parcours niet echt meer te verkennen. Ik ken Hawaii intussen op mijn duimpje. Niet dat er veel bochten inzitten, maar ik ken ze tot op de centimeter van buiten. Trouwens, als je zo al 5-6 weken op dat parcours trained, is dat niet meer speciaal. Dus in dat opzicht is het in mijn voordeel. Ik zal er naar uit krijken om er te mogen rijden.

Je vertrekt zowiezo met een goed gevoel.
Jazeker, de geboorte van een kind is de mooiste gebeurtenis in je leven. Ik zal opgewekt en blij starten in Kona

We wensen jullie een goede bevalling en veel succes in Kona