Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ultieme eerbetoon in Zofingen
Nieuws

Ultieme eerbetoon in Zofingen

renier_m.jpg

Jarenlang cijferde Marc Renier zichzelf bijna volledig weg om Benny en Joerie Vansteelant in perfecte omstandigheden te begeleiden. Dit weekend is het de beurt aan de ex-wielerprof om zelf eens in de schijnwerpers te staan. Als ultiem eerbetoon aan Benny Vansteelant verschijnt hij dit weekeinde aan de start van de Powerman Zofingen, nog steeds de zwaarste duatlon ter wereld.

Niet eens zo lang voor het schielijke overlijden van Benny, vroeg hij aan Marc wanneer hij zelf eens zou willen deelnemen. Zofingen leek wel de ideale wedstrijd voor zo’n uitdaging. Een jaar later besloot Marc de handschoen op te nemen en de afgelopen maanden heeft hij zich klaargestoomd voor de 10 km lopen, 150 km fietsen en 30 km lopen. 

Als ex-wielerprof gaat het fietsen hem op 55-jarige leeftijd nog steeds erg goed af, maar vooral in het lopen heeft de coach en scheidsrechter uit Roeselare flink bijgetraind. Zijn uiteindelijke doel is, ter ere van Benny, om de twintigste editie van de Powerman Zofingen uit te lopen.

Bij de elites is het uitkijken naar Nico Huyberechts bij de mannen en Martine Vanhoolandt bij de vrouwen. Ook bij de age groupers starten een aantal Belgen. De bekendste ervan is ongetwijfeld Eric de Beuckelaer. Meer informatie vind je op www.powerman.ch