Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Terug van weggeweest : GP Jim Beuselinck (13/09/2008)
Uncategorized

Terug van weggeweest : GP Jim Beuselinck (13/09/2008)

Na een jaar afwezigheid is de Grote Prijs Jim Beuselinck terug van weggeweest. Op zaterdag 13 september gaat in Oedelem de vierde editie van deze recreatieve triatlon door. Ondanks het sabbatjaar heeft de wedstrijd niets aan populariteit moeten inboeten. "We zijn al een maand volzet", vertelt een fiere voorzitter Jim Beuselinck.

"De Grote Prijs Jim Beuselinck is een recreatieve triatlon voor alle papa’s en mama’s van Oedelem en omstreken", omschrijft Jim zijn wedstrijd. "Grote kleppers ga je hier niet vinden. Het is recreatieve sport in zijn puurste vorm. Het moet een sportieve kermis worden. Het plezier tijdens de wedstrijd moet even groot zijn als erna."

Bijna 400 deelnemers

Deze vierde editie van de GP Jim Beuselinck is al een tijdje volzet. "Al meer dan een maand moeten we werken met een reservelijst", gaat de Oedelemnaar verder. "In totaal zullen er 395 mensen aan de wedstrijd deelnemen: 143 individuele recreanten, 48 kids en 68 trio?s."

De volwassenen moeten ’s morgens 400 meter zwemmen en in de namiddag 22 km fietsen en 5 km lopen. De kidswedstrijd bestaat uit 100 meter zwemmen, 5 km fietsen en 800 meter lopen.

Geld voor Hawaï

De GP Jim Beuselinck ontstond een vijftal jaar geleden. Vier jeugdvrienden van Jim zochten een manier om geld in te zamelen om zijn reiskosten naar Hawaï te betalen. "Maar toen ik eind 2006 met triatlon stopte, is ook de wedstrijd verdwenen. Bovendien woog de organisatie van deze wedstrijd te zwaar om maar met vier mensen te dragen."

Maar na een jaar afwezigheid is de GP Jim Beuselinck dus nu terug van weggeweest. "Begin dit jaar kreeg ik een telefoontje van een van die jeugdvrienden met de vraag of ik het zag zitten om de wedstrijd opnieuw te organiseren. Uiteraard zag ik dat zitten! We zochten en vonden negen mensen die het zagen zitten om hun schouders onder dit project te zetten. Samen hebben we een vzw opgericht en zo zijn we weer vertrokken."

"Waar de opbrengst dit jaar naartoe zal gaan" Dat hebben we nog niet uitgemaakt. We zullen eerst afwachten wat er aan het einde van de rit overblijft. Maar we willen zeker iets terugdoen voor de Oedelemse verenigingen die aan dit project hebben meegeholpen?, besluit Beuselinck.

(Olivier Neese)

Meer info vind je op www.gpjim.be

jim_beuselinck.jpg

Het bestuur van de Grote Prijs Jim Beuselinck is klaar om van de recreatieve triatlon opnieuw een sportieve kermis te maken. We zien v.l.n.r. Flor Landuyt, uitbaatster van café Crocodile Katrien Wittevrongel, Kurt Neirinck, Dirk Claeys, schepen van Sport Jos Sypré, Dirk Maeyens, Jan Landuyt, Jim Beuselinck, Lieven Deschepper, Thierry David en Dirk Landuyt. (Foto ON)

Wie is Jim Beuselinck?

jim2.JPGOedelemnaar Jim Beuselinck (40) is een gewezen triatleet, van wie het palmares niet op een pagina opgesomd kan worde. Jarenlang sprak men over de Grote Drie uit het Brugse: Luc Van Lierde, Marino Vanhoenacker én Jim Beuselinck. Zijn grootste prestatie zette hij ongetwijfeld in oktober 2003 neer. Toen overschreed de mecanicien bij de Sijseelse fietsenzaak Reubens Sport als 22ste en eerste amateur, na net geen 9 uur, de finish in de Ironman van Hawaï, een prestatie waarvoor hij onder meer de WK-titel bij de amateurs en de Gouden Beer 2003 ontvangt. Eind 2006 werd hij in Hawaï eerste in zijn leeftijdcategorie en tweede amateur. Door zijn leeftijd en gezinsuitbreiding besloot Beuselinck om op dat moment in schoonheid afscheid te nemen van de competitieve sport. Sindsdien zit hij nog drie tot vier keer per week op zijn fiets. Het zwemmen en het lopen zijn nu niet meer aan hem besteed.

(ON)