Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Franse triathlonwereld verdeeld door bedrog age grouper
Nieuws

Franse triathlonwereld verdeeld door bedrog age grouper

delrocq.jpgDe Franse triathlonwereld staat op zijn kop.  Op diverse internetsites wordt hevig gediscussieerd over het bedrog dat de Franse age grouper Franck Delrocq pleegde tijdens de Rotterdam Marathon, eerder dit jaar.
 
Delrocq finishte er in de fantastische tijd van 2:30:25. Daarmee behaalde de Fransman uit Gravelines de 46ste plaats op 6903 deelnemers. De man werd in één beweging door eerste veteraan. Nadien bleek daar weinig van te kloppen.

Delrocq werd na zijn exploot door de lokale pers van zijn streek bejubeld als beste sportman uit de regio. Na afloop van de Rotterdam Marathon barstte de discussie los toen internauten ontdekten dat de man de Rotterdam marathon 2008 in 2u30 ‘liep’ … met zijn mountainbike.
 
Delrocq werd ontmaskerd doordat tijdens de marathon op bepaalde punten continu gefilmd wordt. Via tijdsregistratie kunnen diverse passages herbekeken worden. Daaruit bleek dat Delrocq finishte in een blauw-wit tenue, armen in de lucht. Tijdens alle andere passages bleek datzelfde tenue nergens te bespeuren, maar passeerde op de splittijden van de Fransman telkens een mountainbiker in  een groen tenue door het beeld.
  delrocq2.jpg
Voor- en tegenstanders bestoken elkaar sindsdien met argumenten over hoe de overige exploten van Delrocq dan wel dienen geïnterpreteerd te worden. De man werd tijdens de voorbije zomer immers twaalfde tijdens de Embrunman, met een eindtijd van 10:48:18.62 en een marathontijd van 3:05:54. Eveneens bedrog, menen tegenstanders. Onzin, dixit de fans.
 
Hoe dan ook, Delrocq heeft zijn bedrog tijdens de Rotterdam Marathon inmiddels toegegeven. Delrocq verklaarde dat het bedrog tijdens de marathon vrij eenvoudig te organiseren was, maar dat zijn bedrog zich tot enkel tot die marathon beperkte. ,,Zal wel", klinkt het op Franse sites. Hoe dan ook, de man hield de eer aan zich en diende zijn wedstrijdlicentie inmiddels in. De kans dat de Fansman binnenkort opnieuw zijn opwachtingin het (internationale) wedstrijdcircuit maakt is dan ook erg klein.
 
 Volgens Bertrand Ringot, burgemeester van Delrocqs thuisbasis Gravelines, is dit het onbegrijpelijke en erg droeve einde van de man die ernstig kans maakte om in Gravelines Sportman van het Jaar te worden.
 
Wie zei daar ook alweer dat bedrog niet loont?