Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Joerie Vansteelant mee naar Rimini

Een ruime Belgische delegatie is deze week afgereisd naar het Italiaanse Rimini voor het WK duatlon korte afstand. Na een minder vormpeil en een valpartij in de GP in Nancy was vooral de deelname van Joerie Vansteelant een groot vraagteken. De wereldkampioen lange afstand is uiteindelijk toch mee afgereisd en maakt deel uit van een sterke Belgische ploeg. Tweevoudig vice-wereldkampioen en europees kampioen Jurgen Dereere is maar één van de blikvangers want de internationale kenners schrijven vooral Rob Woestenborghs hoog aan. Ook Kris Coddens en Bart Aernouts starten bij de elites.

Bij de beloften en de juniores komt telkens één Belg in actie, respectievelijk Antoine Duvivier en Belgisch junioreskampioen Tim Vanhemel. Hij maakt zijn debuut op het WK en mag ondanks zijn leeftijd toch tot de schaduwfavorieten gerekend worden. Hij start zaterdag 27 september om 9 u. Antoine start samen met de elites op zaterdag om 13u15.

Bij de age groupers verdedigt Ann De Clerck de Belgische kleuren bij de vrouwen (F35). Zij start zaterdag om 16 u. Bij de mannen starten Leon d’Erbee (M75), Roberto Felaco (M60), Staf Vandiependael (M50), William Vyncke (M50) en Jan Meysmans (M25). Zij mogen allen zondag 28 september van start vanaf 7u45.