Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Badmann naar Hawaiï
Nieuws

Badmann naar Hawaiï

badmann.jpgDe Zwitserse triatlete en zesvoudige Hawaiï-winnares Natascha Badmann verschijnt op 11 oktober toch aan de start van de "moeder van alle triatlons". De deelname van Badmann, die in Hawaiï de overwinningen in 1998, 2000, 2001, 2002, 2004, en 2005 op haar naam schreef, was tot nu in vraagtekens gehuld.

Vorig jaar kwam ze tijdens het fietsen in de Ironman Hawaiï zwaar ten val en liep ze een gecompliceerde schouderbreuk op. Tot voor kort heette het dat ze bijna een jaar verder nog niet volledig hersteld was.

Tijdens een trainingstage op Gran Canaria, nu 14 dagen geleden, slaagde ze erin om de sprintafstand (500 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen) na elkaar tot een goed einde te brengen. Blijkbaar vorderden de prestaties naderhand dermate dat "The Swiss Miss" samen met haar trainer (en partner Toni Hasler) besloot dat Hawaiï tot de mogelijkheden behoorde.

Toch houden Badmann en Hasler een slag om de arm: ,,We weten niet hoe lang die schouder het bij het zwemmen zal houden", klinkt het officieel. Verder worden ook vragen gesteld bij de tijd waarin Badmann de aeropositie op de fiets zal kinnen volhouden.

Hoe dan ook, het publiek zal er op 11 oktober alvast van genieten. Badmann staat immers bekend voor haar positieve ingesteldheid. Zo heeft ze de reputatie van lachend en dollend met het publiek de wedstrijd af te werken. Benieuwd of dat ook dit jaar lukt.