Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
29 Belgen op Nations Parade Hawaii
Nieuws

29 Belgen op Nations Parade Hawaii

parade.jpgDinsdag traden 29 landgenoten aan tijdens de Ironman Parade of Nations. Je zou dit de officiële openingsceremonie van de Ironman kunnen noemen. Het idee werd afgekeken van de openingsparade tijdens de Olympische Spelen. De Belgische delegatie die aantrad was 29 man sterk. "Onze" delegatie bestond uit age-groupers. Geen van de toppers kwam immers opdagen.

Tijdens de Parade of Nations presenteren de Ironman-deelnemers aan het publiek. De profs laten deze kelk meestal aan zich voorbijgaan, maar de andere atleten zijn er graag bij.

Hawaiï is dan ook de hoogmis voor al die vaak anonieme atleten die zich enorme opofferingen moeten getroosten voor hun sport. Zo vertelde Bruggeling Marc Pollet: “Ik train ’s morgens. Ik werk in de bouw en sta om half vijf ten laatste op. Soms loop ik naar mijn werk. Als ik thuis kom, onmiddellijk weer trainen, lopen of zwemmen. Het is een verslaving ook. Als ik een dag niet train, voel ik me slecht”.

Mogen starten in Hawaiï met de absolute wereldtop is voor de meesten dan ook al een beloning op zich. ,,Vorig jaar had ik dat nog meer. Zo echt ernaar op kijken, en je niet echt thuis voelen", meende Inge Vancauwenberghe. Vancauwenberghe mocht vorig jaar meteen op het podium in haar agegroup. Deze 27-jarige West-Vlaamse atlete nam voor volgend jaar negen maanden loopbaanonderbreking om zich volop op triatlon te werpen en een gooi naar het profstatuut te doen.

Een Focus-reportage van Jeroen Sap over de openingsceremonie kan je bekijken via deze link:

reportage