Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Luc Van Lierde klaar voor orgelpunt

In 1996 kwam Luc Van Lierde in een tijd van 8:04:08 over de eindmeet in Hawaiï.  Van Lierde was daarmee de eerste Europeaan die zich winnaar mocht noemen. Zijn eindtijd staat tot op vandaag overigens nog steeds als parcoursrecord op de tabellen. Het jaar daarop vestigde de Bruggeling vin Roth het absolute record van 7:50:25 en won vervolgens nog eens in  Hawaiï in 1999. Nadien raakte Van Lierde maar raakte nadien op de sukkel en verviel van blessure in blessure.

Vorig jaar stond Luc Van Lierde er echter, dankzij coach Paul Van den Bosch opnieuw en was "in zijn oude dag" goed voor een 8ste plaats. Dit jaar wil de Bruggeling, die inmiddels 40 is geworden, in schoonheid afscheid nemen van de Ironman, volgend jaar volgt dan het Belgische afscheid. Het zelfvertrouwen is er alvast. ”De conditie is vandaag beter dan vorig jaar", aldus Luc Van Lierde. Waar zit dan het verschil met de andere deelnemers? ,,Die zijn vandaag sterker geworden, terwijl ik niet meer sterker word", klinkt het.

Je kan een interview van Jeroen Sap met Luc Van Lierde in primeur op 3athlon.be bekijken via deze link:

Luc Van Lierde