Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wedstrijdverslag Hawaii (Michael Dewilde)
Uncategorized

Wedstrijdverslag Hawaii (Michael Dewilde)

michael_hawai_bike-1.jpgZaterdag 11 oktober vond in Kailua-Kona, Hawaii, het wereldkampioenschap triatlon plaats over de volledige afstand. Het evenement mocht in totaal 1750 atleten verwelkomen voor 3,9 km zwemmen, 183 km fietsen en 42,2 km lopen door oceaangolven en lavavelden onder tropische temperaturen.

Australiër Craig Alexander en de Britse Chrissie Wellington vierden hun titels op de dertigste editie van het Ford Ironman World Championship in Hawaii.

Alexander, vice-wereldkampioen 2007, bereikte de finish na 8u17′. De titelverdedigster bij de dames,  Wellington finishte meer dan tien minuten voor haar volgende concurrentes. 

Meetjeslander Michael Dewilde, stond voor de tweede keer aan de startlijn op Big Island. De SMO-atleet wou zijn prestatie van 2006, toen werd hij 166e, verbeteren en hoopte stiekem op een podiumplaats (top 5) binnen zijn leeftijdscategorie.

Na 1 uur zwemmen kwam de Eeklonaar uit de oceaan en kon aan de zwaarste onderdelen beginnen tussen de lava-velden. Na 5u06′ fietsen zat het fietsonderdeel erop, maar de zware omstandigheden hadden bij velen hun tol geëist. "Het fietsen, normaal mijn sterkste onderdeel, verliep niet zoals gewenst. Het werd voor iedereen een lange dag en iedereen kreeg wel zijn moeilijke momenten te verwerken. Ik probeerde niet te panikeren en hoopte op een goede afsluitende marathon. De marathon is hier altijd verschrikkelijk zwaar. Bij het doorkruisen van Energy Lab stond een grote thermometer en die wees 38°C aan en dan is er maar één ding waaraan je denkt: drinken en je lichaam afkoelen met ijs. De afsluitende marathon kon ik afwerken in 3u06′. Ik heb de wedstrijd heel constant ingedeeld en kon steeds opschuiven naar voor, wat altijd heel motiverend is. Zo kon ik als vijfde eindigen binnen de leeftijdscategorie 25-29 jarigen en mocht mee op het podium. Een eindtijd van 9u20′, 71e plaats in het totaalklassement werd mijn uiteindelijk resultaat. Met een 100-tal mannelijke profs aan de start ben ik hiermee zeker tevreden, maar ik weet dat het zeker nog beter kan. Dus binnen enkele jaren hoop ik hier nog eens aan de start te staan voor een top 50 plaats." doet Dewilde zijn verhaal.

"Nu gaan we enkele weken uitrusten, alles laten bezinken en de batterijen opladen voor volgend seizoen." aldus de Eeklonaar.

michael_im_hawaii_2008-1.jpg