Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kris Benaerens en Veerle D’haese de besten in Asse
Nieuws

Kris Benaerens en Veerle D’haese de besten in Asse

asse-kris.jpg asse-veerle.jpg

In het Vlaams-Brabantse Asse werd door DTTA voor het eerst een winterduathlon georganiseerd. 118 atleten verschenen aan de start van wat een zware, pittige winterduathlon bleek te zijn.

Foto’s zijn te bekijken in ons fotoalbum

Hoewel het parcours technisch niet zo moeilijk bleek te zijn, maakte het heuvelachtige Pajottenland de wedstrijd behoorlijk zwaar. Met 140 hoogtemeters op 21 fietskilometer, werd het kaf al gauw van het koren gescheiden.

Na de 3,8km lange loopronde ging een trio Pieter Bracke, Jeroen Maetens en de onbekende Kris Benaerens er vandoor. Voor Jeroen Maetens, eigenlijk al in competitie-pensioen, ging het er na anderhalve ronde véél te snel aan toe vooraan. Hij moest de 2 laten gaan. Bracke en Benaerens kwamen zowat samen de wissel in. Pieter Bracke wisselde best en begon als eerste aan de afsluitende 3,8km. Benaerens kwam echter fel terug en de overwinning werd in de laatste rechte lijn beslecht. Kris Benaerens bleek in de finale over de beste papieren te beschikken en pakte de overwinning in zijn eerste winterduathlon ooit. Pieter Bracke werd 2e. Jeroen Maetens werd 3e.

Bij de dames stond er van bij het begin van de wedstrijd geen maat op topfavoriete Veerle D’haese. D’haese, ook aan haar allereerste winterduathlon toe, wisselde als eerste dame, voor de Nederlandse Marleen Stroomer en de Mechelse Tatjana Juliens. De posities bleven ongewijzigd gedurende de hele wedstrijd en in die volgorde kwamen de 3 dames dan ook over de finish

Kris Benaerens:
Voor de meeste mensen was deze overwinning een grote verrassing. Wie is die Kris Benaerens?

"Dit is voor mij echt de eerste winterduathlon. Ik doe normaal wel zo wat mountainbike wedstrijdjes mee. Maar ik ben nu pas een 3-tal weken terug aan het fietsen. Ik ben een paar maand gelden vader geworden, ik heb net een verbouwing achter de rug en ik heb het vrij druk op het werk.  Ik wist dat mijn lopen vrij goed zat, maar ik had nooit gedacht dat ik met het fietsen ging mee kunnen. Blijkbaar ging dat dus wel vrij vlot. Ik dacht wel dat ik goed ging zijn, maar een overwinning verwachtte ik toch niet. Dit smaakt wel naar meer. Ik ben nog nergens ingeschreven, maar ik denk er toch over om nog een aantal winterduathlons mee te doen"

pdf Download de uitslag scratch
pdf Download de uitslag per categorie