Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kris Coddens wint met overmacht in Lembeke
Nieuws

Kris Coddens wint met overmacht in Lembeke

kris_coddens_lembeke.jpg

De Meetjeslandse Triathlon Vereniging was dit jaar aan zijn 2e grote organisatie toe. Na de 1e Rhino Triathlon te Eeklo was het ditmaal reeds voor de 10e maal verzamelen in de Lembeekse bossen voor de gelijknamige duathlon.

Kris Coddens was opnieuw groot favoriet, maar hij mocht zich aan sterke weerstand verwachten want MTV-er Jeroen Buysse had reeds in andere wedstrijden laten zien dat hij in bloedvorm verkeerde. Verder behoorden ook nog ex-winnaar Wim De Waele en Mark Vanden Driessche tot de kanshebbers op een podiumplaats.

Alhoewel het maximum aantal deelnemers dit jaar opgetrokken was tot 150 was de wedstrijd na enkele dagen reeds volzet. Een wachtlijst met daarop een 40-tal atleten bewijst het succes van deze formule. Het mooie, 100% verkeersvrije parcours, het lage inschrijfgeld en de gemoedelijke sfeer die er hangt dragen zeker bij tot het welslagen van deze duathlon.

Met effectief 138 atleten aan de start kon om 15u00 stipt het startschot gegeven worden.

Al gauw bleek op Kris Coddens alweer geen maat te staan. Jeroen Buysse probeerde nog even hem het vuur aan de schenen te leggen maar moest uiteindelijk een 20-tal seconden toegeven in de eerste loopproef. Mark Vandendriessche wisselde niet van schoenen en kon als 3e de fietsproef aanvatten na Coddens en Mark Engels. Jeroen kon kort nadien als 4e het fietsparcours op. Al snel bleken Engels en Vandendriessche iets mindere fietsers te zijn dan Jeroen. Kris Coddens bleef echter buiten schot.

Wim De Waele had als 9e de fietsproef aangevangen.

Kris Coddens kon met met bijna anderhalve minuut voorsprong voor de 2e maal beginnen lopen en kon dus "relax" de laatste 2,5km afleggen. Voor de andere podiumplaatsen zou nog hard gestreden worden. Jeroen Buysse stond zijn 2e plaats niet meer af maar Wim De Waele moest Mark Vanden Driessche nog laten voorgaan. Wim De Waele finishte als 4e maar werd winnaar bij de heren 40+ gevolgd door Filiep Parein en Luc De Wispelaere, Bij de heren 50+ stond Heyde Lucien op het hoogste schavotje.

Bij de dames haalde Melanie Mathijs de overwinning voor Hilde De Wulf en Marleen Stroomer.

Veel tevreden gezichten na deze geslaagde 10e editie. Een extra motivatie dus voor de organisatoren om volgend jaar voor een 11e editie te gaan.

pdf Download de uitslag