Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kandidates Miss 3athlon.be 2008
Nieuws

Kandidates Miss 3athlon.be 2008

Op 20 december kiezen jullie tijdens de eerste 3party de miss en mister 3athlon.be 2008. Jullie bepalen wie de fakkels gaan overnemen van Jolien Lewyllie en Stijn Goris. De 3athlon.be redactie heeft een preselectie van kandidaten gemaakt. Vandaag stellen we de dames aan jullie voor. Wie van deze knappe dames miss 3athlon.be wordt, ligt in jullie handen.

In alfabetische volgorde

Bianca Bellekens
bianca_bellekens.jpg

KTT-atlete Bianca Bellekens woont in Malle en is 29 jaar jong. Ze komt zowel op tri- als duathlon wedstrijden aan de start. Dit jaar won ze vijf wedstrijden waaronder de triathlon in Herderen, Beerse en Rijkevorsel, de duathlon in Halle-St-Rochus en de winterduathlon van Kessel-Fort. 
Anja Buysse
anja_buysse.jpg

Deze 37-jarige uit Zele, die sinds 2006 aan duathlon doet, kroonde zichzelf in Kortrijk tot Belgisch kampioene op de kwartduathlon. Ze won ook in Zele en in Wetteren.
 Joke Coysman
joke_coysman.jpg

Deze 25-jarige atlete uit Lovendegem werkte dit jaar een sterk seizoen af. Zo won ze het voorbije seizoen de kwarttriatlons van Geel en St-Laureins, stak ze de overwinning tijdens het halve triatlon van Kruiningen op zak, kroonde zichzelf tot kampioene tijdens het BK op de kwart in Kortrijk en won daarna nog eens tijdens de Mr. T in Gent.
 

 Sophie De Groote
sophie_de_groote.jpg

Sophie is 25 en woont in Oudenaarde. Als lid van WTDT is ze toch al enige tijd met triathlon bezig. Dit jaar stond ze aan de start in Seneffe, St-Laureins, Brugge, Brasschaat, Antwerpen en Knokke, met ereplaatsen in o.a. Brasschaat en Sint-Laureins. In Aarschot won ze de powertriatlon.

Tine Deckers
tine_deckers.jpg

29 lentes jong en afkomstig uit de Kempen. Na een omweg via volleybal en atletiek kwam ze in de triatlonwereld terecht. In 2005 kwam de doorbraak met een overwinning in het Belgisch kampioenschap Lange Afstand. Dit jaar won ze in Leuven en Brugge en werd ze derde in de Antwerp 70.3 Ironman.
 
 
 

Jessie Demeyere

jessie_demeyer.jpg Jessie heeft wel wat triathlon en duathlon achtergrond. In een vorig leven werkte ze nog voor de federatie. Intussen heeft ze een job bij Johnson en Johnson. Ook sportief staat op een lager pitje. Een rugblessure belet haar om nog te lopen. Toch blijft de tri- en duathlon haar nauw aan het hart liggen

 Veerle D’haese
veerle_dhaese.jpg

Meervoudig marathon kampioene Veerle D’haese maakt met succes haar overstap naar het duathlon, met zeges in Ruddervoorde, Wevelgem en de winterduathlon in Asse. We mochten haar op de zwintriathlon zelf één keer in wetsuit aanschouwen.
 
 
 

Karolien Geerts
karolien_geerts.jpg

Karolien is 18 en kreeg triathlon bijna met de paplepel ingegeven. Al van haar 10e is ze met de sport bezig. In de jeugdreeksen pakte ze in totaal al 8 Belgische titels. In totaal schreef ze al een 40-tal wedstrijden op haar naam.

 

 Sofie Goos
sofie_goos.jpg

Deze 28-jarige Antwerpse heeft er haar derde seizoen op zitten. Goos ontpopte zich tot een topper op het langere werk. Zo sloot ze onlangs seizoen af met een zege in de triatlon over de driekwart afstand in het Spaanse Ibiza. Het was één van in totaal zes overwinningen, waaronder Kapelle Op Den Bos, Lommel, Izegem en Mechelen. De mooiste was ongetwijfeld de zwintriatlon van Knokke, waar ze het in de battle of the sexes haalde van Rutger Beke.

Kristel Laureyssen

kristel_laureyssen.jpg Kristel, Snoepie voor de vrienden, ontpopte zich slechts enkele jaren geleden tot een sterke Iron Lady. Ze stond al aan de start van de Ironman in Zurich in 2006, waar ze haar ticket voor Hawaii verzilverde. Vorig jaar won ze haar categorie in Sherborne, maar liet ze Hawaii links liggen. Dit jaar deed ze enkel de Ironman Zuid Afrika en wat kleine wedstrijdjes. Momenteel ligt het sportief stil, want Kristel en haar vriend Wim De Doncker verwachten hun eerste kindje.

 Doumic Letot
doumic_letot.jpg

Doumic is 21 en woont in Franchimont. Dit jaar sloot ze zich aan bij Atriac en heeft ze dus een Vlaamse licentie. Doumic pakte dit jaar de zege in L’eau D’heure en Doornik en stond op de 2e plaats in Kortrijk en Butgenbach.

 

 

Jolien Lewyllie
jolien_lewyllie.jpg

Deze 19-jarige studente uit Poelkapelle is lid van het Leite Triathlon Team én het Franse Mompelier-team. Dit seizoen behaalde ze een eerste plaats bij de beloften tijdens het BK kwarttriatlon in Kortrijk. Tijdens het BK op de sprintafstand in Butchenbach werd ze kampioen bij de junioren.

 Céline Rositano
celine_rositano.jpg

Céline Rositano begint in 1998 met triatlon. Gaandeweg richtte deze altete uit Bree haar pijlen op de Franse triatlonwereld en sloot aan bij Parthenay. Dit jaar pakte ze de Belgische titel in de sprinttriatlon.
 
 
 
 
 

Katrien Seghers

katrien_seghers.jpgKatrien Seghers stond dit jaar vijf keer op het hoogste schavotje. De jonge DTTA-atlete won de duatlons van Oostende, Geluwe en Ronse. Ze werd ook eerste in de offroad wedstrijd van Moerbeke Waas  en in de eerste Kraftman off-road Duatlon in Gellik.

 Elodie Taviet
elodie_taviet.jpg

Dit is de jongste kandidate uit de reeks. Elodie Taviet is afkomstig uit Genval. Ze wordt binnenkort 17. Ze pakte dit jaar zilver in haar reeks in de triathlon van Seneffe.
 
 

Alexandra Tondeur
alexandra_tondeur.jpg

Alexandra is bij ons in Vlaanderen misschien wat minder bekend. Maar deze 21-jarige studente leidt de zegestand in ons land. Ze schreef dit seizoen maar liefst 8 overwinningen achter haar naam. Toch kwam ze bij ons maar echt onder de aandacht na haar 2e plaats in Mechelen.

Inge Vancauwenbergheinge_vancauwenberghe.jpg

Inge Van Cauwenberghe proefde vorig jaar al van Hawaï toen ze als als derde in haar leeftijdscategorie eindigde. Dit jaar wou ze minstens even goed doen, waarna ze prompt de overwinning achter haar naam schreef. Volgend jaar probeert deze atlete de overstap naar het prof-statuut te maken.
 

Katrien Verstuyft
katrien_verstuyft.jpg

Dit is misschien wel miss "Rookie of the year". In haar debuut op de 1/4 afstand, pakte deze Atriac atlete brons op het BK in Kortrijk. Op het BK sprint in Doornik pakte ze zilver. In Viersel bewees Katrien dat ze ook in niet-stayer wedstrijden haar mannetje kon staan en pakte ze de overwinning

Miek Vyncke
miek_vyncke.jpg

Miek Vyncke maakte dit seizoen de overstap van het Topsport Vlaanderen-Thompson Ladies Team naar het het SMO-team. Daarmee koos ze voluit voor de duatlon. Haar hoofddoel was het WK lange afstand in Geel. Tijdens de Ronde van Drenthe liep de Meetjeslandse echter een dubbele elleboogbreuk, een sleutelbeenbreuk en twee gebroken ribben op na een valpartij. Ze knokte zich een weg terug en werd uiteindelijk verdienstelijk 7de.

Francoise Wellekens
francoise_wellekens.jpg

Françoise Wellekens schreef dit jaar de overwinning tijdens de Volcano Triathlon op Lanzarote op haar naam. Tijdens het EK over de lange afstand Gérardmer werd deze Grande Dame van de triathlon achtste.

 Sofie Hooghe
sofie_hooghe.jpg

Sinds de topprestaties van Kathleen Smet en Mieke Suys gaapt er op internationaal vlak een groot gat bij de Belgische vrouwen. Kenners zijn het erover eens dat er één supertalent is die wel eens de opvolgster kan worden van Kathleen en Mieke. De 17-jarige Sofie Hooghe werd dit jaar zesde op het Europees Kampioenschap voor juniores in Lissabon. Opmerkelijk is dat de atlete uit Heestert nog maar tweedejaars A-jeugd atlete is en nog kan groeien bij de juniores.
Christel Van Eesbeek
christel_van_eesbeek.jpg

Met maar liefst acht nationale titels en een resem medailles was Christel één van de boegbeelden van de Belgische triatlonsport in de jaren negentig. Als veterane zette ze dit seizoen opnieuw een aantal knappe prestaties neer. De Turnhoutse won de triatlon van Eindhoven en de Memorial Ben Mariën in Mol. Een aantal ereplaatsen in andere wedstrijden leverden haar de eindzege op in de Non-drafting sterren ranking van de VTDL.