Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Dennis Devriendt : “In Florida, maar met verlof”

Morgen zaterdag 8 september gaat in Florida het WK triatlon 70.3 door. Bruggeling Dennis Devriendt had zich in mei geplaatst voor dit wereldkampioenschap, maar moet nu door een knieblessure verstek geven.

 

„Twee weken na de Antwerp Ironman – beter bekend als de Marc Herremans Classic – kreeg ik last van de knie”, vertelt Devriendt. „Een pees in de knie was opgezwollen, schuurde over het gewricht en richtte op die manier schade aan. Na twee diagnoses – de eerste was verkeerd – beslisten de specialisten om me in september te opereren.”

„Na de operatie heb ik tien dagen niets mogen en kunnen doen, maar daarna heb ik – samen met mijn vaste trainingspartner Luc Van Lierde – de trainingen hervat. Eigenlijk ben ik al in volle voorbereiding op het volgende seizoen.”

„De trainingen lukken alweer aardig, alleen het lopen staat nog op een laag pitje. Het zwem- en fietstrainingen gaan vlot, maar in het lopen is mijn grootste afstand nog maar 14 km… Misschien is dit wel goed genoeg om op het WK 30ste of 50ste te worden, maar daar doe ik het niet voor. Als ik deelneem, is het om vooraan te eindigen.”

„Sinds afgelopen zondag ben ik wel in Florida, maar dan niet als triatleet, wel als vakantieganger. De reis was al geboekt…”, besluit Devriendt, die dit jaar tweede werd in Dwars door Brugge en zich kroonde tot Belgisch kampioen op de lange afstand.

Olivier Neese