Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kandidaten Mister 3athlon.be 2008
Nieuws

Kandidaten Mister 3athlon.be 2008

 

   Eerder deze week stelden we de dames al voor. Vandaag zijn de mannen aan de beurt. De 3athlon.be redactie maakte een préselectie van een aantal kandidaten. Jullie bepalen uiteindelijk wie op 20 december in Leuven wordt uitgeroepen tot Mister 3athlon.be 2008.

Mis dit spectakel niet. Bestel je tickets NU online

In alfabetische volgorde
(stemmen is nu nog niet mogelijk)

Bart Arnouts
bart_aernouts.jpg

Dat Bart uit het goeie hout gesneden is, is al langer bekend. Bij de junioren  en beloften schreef hij al enkele ereplaatsen op zijn naam. Dit jaar bewees Bart dat hij zich ook met de "grote jongens" kan meten. Zowel op het WK kort als lang kwam hij met een zilveren medaille naar huis. 
 

 
Rutger Beke
rutger_beke.jpg

Rutger Beke begon met triathlon toen hij 17 was. Hij liep zichzelf internationaal in de kijker tijdens de Hawaiï Ironman van 2003 toen hij onverwacht 2de werd. Beke ging door een zwarte periode, maar bewees dit seizoen terug te zijn. Het hoogtepunt was een 3de plaats in Hawaii. Rutger won ook de Zwintriathlon  in Knokke en de Hageland Power Triathlon in Aarschot.

Pieter Bracke
pieter_bracke.jpg

In een land van duatlontoppers mag Pieter Bracke best trots zijn dat hij bij de beste subtoppers hoort. Hij was de drijvende kracht achter de nieuwe duatlon van Wetteren, waarin hij 2de werd. En in het offroad werk is hij nog steeds zeer goed, met winst in Moerbeke-Waas en een derde plaats in het X-Free eindklassement.

Tim Brydenbach
tim_brydenbach.jpg

Toen Tim zijn debuut als triatleet maakte, werd hij constant vergeleken met vader Fons die ooit in het atletiek hoge ogen gooide. Dit jaar brak hij definitief door en maakte hij een naam voor zichzelf met drie overwinningen. Hij was de beste in Eindhoven, Rijkevorsel en in de Sterke Peer in Wuustwezel en behaalde nog een resem ereplaatsen.

Kris Coddens
Kris_coddens.jpg

Kris sloot dit seizoen definitief bij de Belgische duatlon top aan met mooie overwinningen in Wevelgem, Waardamme en Lembeke. In zijn debuutjaar op de lange afstand behaalde hij schitterende ereplaatsen in Geel op het WK en voor eigen volk in de memorial Benny Vansteelant.

Peter Croes
peter_croes.jpg

Vier jaar lang moest hij er hard voor knokken. Een blessure weerhield hem ervan om na zijn knalprestatie in Nieuw-Zeeland te bevestigen, maar uiteindelijk mocht hij van het BOIC mee naar Peking. Op de olympische triathlon bewees Croes Control dat hij zijn selectie echt verdiend had.

Simon De Cuyper
simon_de_cuyper.jpg

Toen hij dit voorjaar werd voorgesteld als nieuwste aanwinst bij het SMO-team bleek hij één hoofddoel voor ogen te hebben. De youngster maakte dat hoofddoel waar in Kortrijk. Op het Belgisch kampioenschap kwarttriathlon overklaste hij de hele wedstrijd lang de tegenstand. Simon deed daarnaast veel ervaring op in buitenlandse wedstrijden.

Stijn Demeulemeester
stijn_demeulemeester.jpg

Het was een seizoen van ups en downs voor de sympathieke "Cipo". Rugproblemen hielden hem van een aantal wedstrijden en op de volledige triathlon leek het niet meer te lukken. Daartegenover stonden echter mooie prestaties in Brasschaat, waar hij op karakter naar een 9de plaats liep, en in Antwerpen, waar hij 5de werd.

 Koen Demyttenaere
koen_demyttenaere.jpg

Veelzijdigheid is een term die afgelopen seizoen wel bij de jonge Koen Demyttenaere paste. Student, Belgisch kampioen duatlon bij de beloften en winnaar van zijn age group in de Marc Herremans Classic (met een 18de plaats overall). Staat op de zegelijst met 1 overwinning, in Oostende.

Jurgen Dereere
jurgen_dereere.jpg

Hij had op voorhand aangekondigd dat dit wel eens zijn laatste seizoen kon worden en wat is er mooier dan een carriere afsluiten met een nieuwe titel. In het Griekse Serres werd hij voor de 4de keer Europees Kampioen. Hij startte in het WK in Rimini ook met ambitie, maar dat verhaal is ondertussen voldoende bekend.
Dennis Devriendt
dennis_devriendt.jpg

Brugge staat niet langer alleen synoniem met Marino Vanhoenacher. Dit jaar werd Dennis Devriendt tweede in eigen Brugge, achter de Bink. Maar de definitieve bevestiging volgde in Brasschaat waar hij met overmacht de internationale top vloerde en zijn allereerste Belgische kampioenentrui mocht aantrekken. Hij won ook de kwarttriathlon van Seneffe.

Michael Dewilde
michael_dewilde.jpg

Na zijn dominantie vorig jaar in het niet-stayercircuit stond het seizoen 2008, na een vroege kwalificatie, volledig in het teken van Hawaii. Hij bevestigde zijn talent met een podiumplaats in zijn age group op Kona. Tussendoor miste hij op een haar na in een spurt met de grote Luc van Lierde het podium in Knokke.

 
Sander Dobbelaere
sander_dobbelaere.jpg

Vorig jaar was hij de beste belofte in het niet-stayer circuit. Dit jaar zette hij een stapje hoger. Met ogenschijnlijk gemak klopte hij de grote jongens in Sint-Laureins en in Eeklo. Vooral zijn sterke fietskwaliteiten in de niet-stayer wedstrijden worden door zijn collega’s geroemd.
 

Paul Embrechts
paul_embrechts.jpg

Met vijf overwinningen staat hij mee in de top van de zegelijst 2008, maar de pers is vlot voorbijgegaan aan de prestaties van El Pablo. Van duatleet is hij doorgegroeid naar volwaardig triatleet, waarbij vooral het offroad werk hem uitermate ligt. Dat bewees hij door vice-Europees kampioen te worden in Ameland.

Gert Goedhart
gert_goedhart.jpg

De voormalige voorzitter van GETC moest dit jaar noodgedwongen voor het eerst als veteraan aantreden. Dat ligt alleen aan zijn leeftijd, want zijn prestaties liegen er nog steeds niet om. Gert pakte oververdiend de nationale titels op de korte en lange afstand bij de veteranen.

Stijn Goris
stijn_goris.jpg

De leraar van de topsportschool triatlhon kweekt niet alleen sterke studenten, maar hij staat ook zelf nog steeds zijn mannetje. In een alweer erg regelmatig seizoen won hij overtuigend de kwarttriathlons van Geel en Izegem. In Kortrijk werd hij tweede op het Belgisch kampioenschap.

Marc Herremans
marc_herremans.jpg

Zijn reputatie en zijn prestaties zijn hem ondertussen voorbijgesneld en hebben van Mad Max een mythische figuur gemaakt. Dit jaar zagen we vooral veelvuldig de kenmerkende glimlach van Marc: tijdens de uren aan de finish in Antwerpen, tijdens zijn ongelofelijk snelle zwintriathlon en na de aankomst van een zware IM in Hawaii.

Koen Hoeyberghs
koen_hoeyberghs.jpg

"Volgend jaar wordt waarschijnlijk mijn laatste topjaar," vertelde Koen in de loop van 2008. Met zijn 43 jaar begint de leeftijd nu echt door te wegen, maar het weerhield de Mollenaar er niet van om de ranking van het niet-stayer circuit van 2008 te winnen. En in de halve triathlon van Leuven gaf hij nog eens ouderwets les aan de jonkies.

Bert Jammaer
bert_jammaer.jpg

Deze 28-jarige Antwerpenaar bracht dit seizoen de bevestiging van zijn 12de plaats in Hawaii in 2007. Hij schreef dit jaar de Ironman Lanzarote op zijn naam. In Hawaiï gaf hij op. een beslissing die hij zelf inmiddels betreurt. Ironbertje overtuigde wel voor eigen volk, in de Marc Herremans Classic.

Jeroen Maetens
jeroen_maetens.jpg

Het was duidelijk dat "De Jerre" dit seizoen vooral aan het genieten was. Na knappe overwinningen in Geluwe, Schuiferskapelle en Ronse en een eerste internationale selectie voor het WK lange afstand in Geel kondigde Jeroen aan dat hij vanaf volgend seizoen pakt met topsport en alleen nog recreatief wat duatlons meepikt.

Jochen Neyrinck
jochen_neyrinck.jpg

Jochen behoort samen met Rob Douwen, Antoine Duvivier en Koen Demyttenaere tot een nieuwe succesvolle lichting beloften bij de duatleten. Hij won de duatlon van Wetteren en kreeg veel felicitaties van de kenners voor zijn prestatie in Zofingen op de korte afstand.
 

Roel Pauwels
roel_pauwels.jpg

Roel werd wereldberoemd na de beelden van zijn verkrampte spieren in het WK duatlon in Geel van 2004, maar wegens hartproblemen moest hij het kalmer aan doen. Nadat hij opnieuw groen licht kreeg, betekende 2008 het jaar van de terugkeer met winst in Oostende en Tongeren en een podiumplaats op het BK in Kortrijk.

Gerrit Schellens
gerrit_schellens.jpg

Gerrit moest dit jaar van heel ver terug komen. Na een vreselijk lange revalidatie kwam deze youngster weer sterk uit de hoek. Naast de overwinning van de triathlon in zijn eigen Lommel, schreef de 2x Ironman Zuid-Afrika winnaar dit jaar geschiedenis door de volledige triathlon van Almere voor de 5e keer te winnen

Jim Thijs
jim_thijs.jpg

Jimbo stapte enkele jaren geleden van "gewone" triathlon over naar Xterra triathlon, waarbij hij in het Europese circuit een resem ereplaatsen pakte. Uitschieter was zijn 4de plaats in het EK. Op het WK in Hawaii werd hij 13de. Daarnaast won hij dit seizoen ook vijf wedstrijden, waaronder de triathlons van Charleroi en Butgenbach.

Wim Van de Wielle
wim_van_de_wielle.jpg

Wim Van de Wielle ontpopte zich dit jaar, naast atleet, ook tot triathlon coach. Hij pakte zijn ticket voor Hawaii in Lanzarote met een 18e plaats overall. In Hawaii was hij de beste niet-pro Belg. In Nederland vrezen ze Wim vooral vooral in het zwemloopcircuit. Hij won dit jaar de zwemlopen van Vlissingen, Bergen op Zoom en Sluis.

Steven Van Heirseele
steven_van_heirseele.jpg

Begin jaren negentig was de jonge Steven Van Heirseele één van de grootste talenten in het Belgische triathlons. Toppers als Kris Mariën zagen een grote toekomst voor hem. Steven stopte echter in 1995 met triathlon, maar keerde dit jaar met succes terug. Het talent is er nog steeds en dat bewees hij met een klinkende zege in Berlare en een pak ereplaatsen.

Frederik Van Lierde
frederik_van_lierde.jpg

Na een tweede plaats op de IM 70.3 van Zuid-Afrika en ook zilver bij zijn debuut op de volle afstand in de IM Nieuw-Zeeland leek 2008 het jaar van Fre te gaan worden. Een polsbreuk in de 70.3 IM van St-Croix gooide roet in het eten, maar weerhield hem er niet van om derde te worden in Brasschaat. In Hawaii streed hij lange tijd mee, maar hij moest opgeven in het lopen.

Luc Van Lierde
luc_van_lierde.jpg

Luc Van Lierde voorstellen is onnodig. Tweemaal Hawaiï, Europees Kampioen, Wereldkampioen. Een lange carrière. Vaak geplaagd door blessures. Ups en downs. Maar niemand zette triathlon in Vlaanderen ooit zó op de kaart. Dit seizoen liet hij zich nog eens van zijn beste kant zien, zowel in Antwerpen als in Knokke.

Marino Vanhoenacker
marino_vanhoenacker.jpg

Bink heeft er een superseizoen op zitten. Hawaiï mag dan niet volgens plan gelopen zijn (in zijn kenmerkende beeldende stijl noemde Marino zichzelf “te smal voor wanneer het echt gaat waaien”), 2008 was groots: 70.3 Ironman Antwerp, Brugge en voor de derde keer Ironman Klagenfurt, een absoluut record.

Joerie Vansteelant
joerie_vansteelant.jpg

Joerie Vansteelant is gewoon wereldklasse. In eigen land verdedigde Joerie dit jaar zijn eigen wereldtitel op de lange afstand met glans. Hij liet de concurrentie het nakijken en bezorgde ons land een kippevelmoment in Gee. In Kortrijk degradeerde hij de tegenstand tijdens het Belgisch kampioenschap. En met liefst zeven overwinningen voert hij soeverein de zegestand van 2008 aan.

Dirk Verleyen
dirk_verleyen.jpg

Als advocaat is het voor Dirk Verleyen niet altijd gemakkelijk om zich naar hetzelfde niveau te trainen als de concurrentie. Toch wist de (ex-)rocker van TDW dit jaar een selectie voor het WK in Geel af te dwingen. Hij won de Konterdamloop en werd 6de in de marathon van Torhout (in 2u31). In het duatlon behaalde hij zilver op het BK ploegen met TDW. Hij werd 6de op het BK in Kortrijk en 2de in Oostende.
 
 
Kjell Verleysen
kjell_verleysen.jpg

Dit jaar stond Kjell Verleysen voor de uitdaging om de status van eeuwige belofte te ontgroeien. Wedstrijd na wedstrijd groeide hij in het Europese ITU circuit. Het leverde hem niet alleen een 25ste plaats in de Europese ranking op, maar ook een sterke conditiebasis. Daar profiteerde hij van om nog eens in eigen land uit te pakken en in een spannende wedstrijd de nationale titel sprinttriathlon te winnen.
 
Rob Woestenborghs
rob_woestenborghs.jpg

Rob Woestenborgs heeft er alweer een prachtig seizoen opzitten met maar liefst vijf overwinningen, waaronder de Beneluxtitel winterduathlon. Enkel het WK Geel moest hij links laten liggen door een blessure. Hij piekte naar het WK kort in Rimini. Na een bitsige strijd kwam hij als eerste over de finish. Na een klacht werd hij echter uit de uitslag geschrapt. De klacht is nog in behandeling, de uitspraak volgt later deze maand.
 Axel Zeebroek
axel_zeebroek.jpg

Is in Vlaanderen vooral de lange afstand populair, dan heeft Axel in Wallonië zeker de korte afstand op de kaart gezet. Heel België genoot van de prachtprestatie van Zeebroek in Peking. Zijn 13de plaats betekende meteen zijn laatste exploot op de kwart, want ook hij gaat zich toeleggen op de lange afstand.