Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

toekomst Van Lierde onzeker

De kans bestaat dat Luc Van Lierde binnenkort definitief stopt met triatlon en dat er geen afscheidsjaar komt. Dat meldt de39-jarige Bruggeling zelf op zijn blog. “Mijn huidige sponsors willen ergeen jaar bijdoen. Er zijn natuurlijk welnog contacten maar het gaat niet de goede kant uit! De crisis is zo tezien overal te voelen waardoor  het  zeer moeilijk zal worden. Binnen een paar weken moet ik misschien de belangrijkste beslissing nemen uit mijn carrière.”

Van Lierde gaf dit jaar voor de start van de Hawaiï Ironman al te kennen dat Hawaiï 2008 zijn laatste Ironman werd. Hij drukte toen in verschillende interviews de wens uit om na een carrière van 20 jaar in schoonheid te kunnen afronden met een Belgische afscheidstour.

Volgens Luc Van Lierde is de motivatie, ondanks het door materiaalpech vertroebelde afscheid in Kona er nogaltijd. De Bruggeling ontving naar eigen zeggen al een aantal suggesties om zich op het trainerschap te werpen. ,,Sommigen vinden zelfs dat ik  werk en sport moet combineren en er zo nog een jaartje bij moet doen", klinkt het.

Hoe dan ook moet de beslissing binnenkort vallen. Van Lierde won tweemaal de Iron Man van Hawaï en werd ook Europees (’96) en Wereldkampioen (’97).  Hij heeft verder nog steeds het parcoursrecord in Hawaiï op zijn naam staan.