Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
ISAAC gaat voor sober exclusief
Gear

ISAAC gaat voor sober exclusief

isaac01.jpgTijdens Bike Motion Benelux presenteerde ISAAC, één van de pioniers op het gebied van carbon monocoque-technologie, een uiterst sobere maar daardoor net erg mooie lijn fietsen en frames voor het seizoen 2009. De collectie, die bestaat uit acht high-end modellen in verschillende disciplines en prijsklassen kenmerkt zich door een aantal interessante nieuwe kenmerken en verbeteringen. Zo wordt de Synthetic Sphere Resin (een speciale hars die zorgt voor een sterk verbeterde impactweerstand) voortaan op alle modellen toegepast.

Aan de top van de nieuwe racecollectie staat de Ultra Sonic. Dit 880 gram lichte, met de hand gemaakte monocoque frame introduceert een aramidevezel die tot nog toe niet toegepast werd in de wielerindustrie. De typische rode kleur is duidelijk zichtbaar aan de uiteinden van zowel voor- als achtervork. De buitenlaag bestaat uit een ultradun 1K weefpatroon dat zorgt voor een hoge weerstand en een laag gewicht. Zeven verschillende soorten materiaal worden er toegepast in de Ultrasonic. Voor verschillende delen van het frame worden materialen geselecteerd op basis van hun specifieke eigenschappen. De ISAAC Ultrasonic is misschien wel het meest geavanceerde en vooruitstrevende frame van dit moment.
Tijdens Bikemotion presenteerde ISAAC een afgemonteerde versie vande Ultrasonic met een verbluffend laag gewicht van 4,5 kg (fiets zonder pedalen). Het Nederlandse magazine Fiets maakte er deze reportage over:

isaac02.jpgVoor tijdritten en triathlon werd het gamma uitgebreid tot drie modellen. De Joule-Aerotic Pro is een verder verbeterde versie van de vorige triatlonfiets. De Joule-Aerotic kenmerkt zich dan weer door een zeer praktische, verwisselbare zadelpen.
dit frame werd in 2008 door de lezers van het Duitse blad ‘Triathlon’ uitgeroepen tot Triathlonfiets van het jaar, voor de Cervélo PC3 en de Kuota Kueen-K.

De Aerotic is bekend als de vroegere fiets van Marino Vanhoenacker.

Zowel de Joule-Aerotic Pro als de Joule-Aerotic zijn dit seizoen ook verkrijgbaar in de nieuwe maat XXS.