Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Nederland wil wijziging ITU-reglementen

De Nederlandse Triatlonbond (NTB) heeft bij de Internationale Triatlon Unie (ITU) drie voorstellen ingediend om de ITU-wedstrijdreglementen te laten veranderen. Concreet gaat het om voorstellen in verband met de stayerafstand, het instellen van een WK crosstriathlon en de definitie van de Lange Afstand triathlon.

De NTB stelt voor om de de stayerafstand van de huidige 7×3 meter te wijzigen naar 12×3 meter. Dit voorstel wordt gedaan op verzoek van zowel atleten als officials, die tijdens het voorbije seizoen aangaven dat handhaving van de nieuwe stayerafstand vrijwel onmogelijk is en stayeren daardoor niet meer kan worden tegengegaan. Met name in de wedstrijden (zowel nationaal als internationaal) over de Lange Afstand lijkt daardoor het individuele karakter van de sport teniet te worden gedaan.
 
Een tweede NTB-verzoek gaat over het invoeren van een WK Cross (offroad) triathlon vanaf 2010 of 2011. Na de succesvolle introductie van het EK Cross (dit jaar gehouden op Ameland) lijkt dit een logische stap. In het verlengde van dit verzoek heeft de organisatie van Ameland te kennen gegeven belangstelling te hebben voor de organisatie van een dergelijk WK in 2010 of 2011.
 
Een laatste voorstel gaat over de efinitie van de Lange Afstand triathlon, van de zogenaamde O2 naar minimaal de O3-afstand met ingang van 2010. Gelet op het wereldwijde succes van triathlons over de zogenaamde Ironman afstanden mag volgens het NTB-bestuur geconcludeerd worden dat er vanuit de atleten vraag is naar dergelijke lange afstanden. Daarbij wordt de ITU tevens verzocht het EK en het WK afwisselend om de 2 jaar te laten plaatsvinden, om situaties zoals dit jaar (met het EK en het WK binnen één week) te voorkomen.
 
Meer nieuws volgt wellicht na de vergadering van het ITU-bestuur, eind deze maand.