Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Wedstrijdverslag WC Ironman 70.3 Florida (Wim Van Linden)

Een week geleden vond in Florida het wereldkampioenschap Ironman 70.3 plaats. WTT’er Wim Van Linden werd met zijn 77e plaats overall de beste Belg en 17e in zijn agegroup. Lees hieronde Wim’s wedstrijdverslag.

Om 5 uur uit onze nest om net op tijd aan mijn honey pops te kunnen beginnen. Het ging deze keer vlot binnen, maar daarna moest ik toch al snel naar de immodium grijpen (de stress kwam vollen bak opzetten). Daarna alles nog snel gecheckt en vertrokken naar de wisselzone. Deze sloot om 06:30 af en ik moest dus voortdoen om op tijd klaar te geraken. Banden opgepompt, schoenen vastgeklikt en drinkbussen klaargehangen… 

 

Om 5 uur uit onze nest om net op tijd aan mijn honey pops te kunnen beginnen. Het ging deze keer vlot binnen, maar daarna moest ik toch al snel naar de immodium grijpen (de stress kwam vollen bak opzetten). Daarna alles nog snel gecheckt en vertrokken naar de wisselzone. Deze sloot om 06:30 af en ik moest dus voortdoen om op tijd klaar te geraken. Banden opgepompt, schoenen vastgeklikt en drinkbussen klaargehangen…

Om 06:45 vertrokken de pro’s dan en ik wou dit niet missen om te zien hoe ver zij in het water liepen. Zo kon ik inschatten wat de beste plaats was om te beginnen zwemmen. Toen ze uit het water kwamen wou ik dan nog zien of ze de wetsuit strippers gebruikten. Dit zijn vrijwilligers die de wetsuit in 1 snok van je aftrekken, zodat die snel uit was. De pro’s maakten er geen gebruik van. Ik zag toch even later bij een age grouper dat dit heel snel ging en dus ging ik dit ook wel doen (ik heb zelf altijd wel wat last om mijn wetsuit voorbij de chip te krijgen die aan mijn been hangt).

Even voor de pro’s was team Hoyt gestart. Ik was blij dat ik hen eens in levende lijve mocht zien. Als je hen nog niet kent, ga dan maar eens naar youtube en zoek op team Hoyt. Probeer dan maar je tranen te bedwingen als je hun prestaties ziet!

Onze start was om 08:00, dus was het nog even stressen op het strand tot we in de startbox mochten. Op de startlijn zorgde ik er voor dat er niemand in mijn weg ging staan. Bij het startschot was ik goed weg en liep zo ver mogelijk. Ik had het goed ingeschat, want ik liep op kop terwijl de rest al aan het zwemmen was. Zo kon ik er ook even van genieten om op kop te liggen . Dit duurde natuurlijk niet lang, maar ik heb toch een goed tempo kunnen zwemmen tot op het einde. Ik kwam iets van een 18e positie uit het water, maar de age-group 18-24 was mee gestart met die van ons (25-29), dus ik zat heel goed. Mijn wissel ging ook snel en dus waren we al goed op weg voor het fietsen. De eerste kilometers moest ik dan hard gaan om anderen in te halen en zo vormde zich dan een grote groep. Dan zette ik mij wat achteraan in de groep om op reglementaire afstand goed te kunnen volgen. We kwamen aan met een gemiddelde van ongeveer 42km per uur. Dus dat zat ook goed. Net voor de aankomst was er nog een steile brug, waar iedereen wat stilviel. Ik trok dan even door om comfortabel in de wisselzone te komen.

Onze fiets moesten we dan gewoon aan iemand afgeven, die deze dan op de juiste plaats ging hangen. We moesten dan gewoon onze loopschoenen nemen en terug vertrekken. Dit zou dus heel vlot gaan, ware het niet dat ik mijn loophorloge aan mijn fiets had gehangen (ik kon het niet van in het begin aandoen want het is niet waterdicht) en ik dus terug naar mijn fiets moest om dat er nog af te halen.

Ik had mij voorgenomen om aan het tempa van de wedstrijd in Antwerpen te beginnen en dan af te wachten hoe het ging. In het loopparcours stak echter dezelfde steile brug in van het fietsparcours (met een hellingpercentage van tussen de 10 en 12 procent) en die moesten we dan nog eens 4 keer over. De eerste en tweede keer gingen nog, maar de derde keer kreeg ik een serieuze tik van de hamer. Het tempo ging naar beneden en ik moest zo snel mogelijk suikers binnenspelen. Aan de volgende bevoorrading nam ik een gel aan. Dit ging vlot binnen, dus nam ik er op de volgende bevoorrading nog maar één. Mijn tempo ging als bij wonder terug de hoogte in, maar de finish was al niet zo ver meer. Jammer dat ik de gel niet veel vroeger had genomen, dan had ik die inzinking misschien niet gehad. Hierdoor eindigde ik nu 4 minuten trager dan in Antwerpen.

Mijn totaaltijd was toch nog iets beter dan in Antwerpen en dus was het doel in principe bereikt. Er zat echter meer in had ik de inzinking niet gekregen, maar ja, we hebben weer wat geleerd voor de volgende keer…

Hier een overzicht van de tijden:

Zwemmen (1.9km): 0:26:03 
Fietsen (90km): 2:10:21 
Lopen (21km): 1:27:57 

Totaaltijd: 4:08:53 
Positie in Age group: 17 (92 deelnemers) 
Positie overall (met profs): 77 (1254 deelnemers)