Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Van Lierde stoomt zich klaar voor Ironman Arizona
Nieuws

Frederik Van Lierde stoomt zich klaar voor Ironman Arizona

frederik_vl_arizona.jpg

Je zou haast denken dat triatlon in een winterslaap zit en plaats ruilt voor de winterduatlons in eigen land… Niet overal. In Arizona (USA) vindt reeds voor de tweede maal dit jaar een Ironman plaats. De Ironman Arizona, in 2007 nog gewonnen door Rutger Beke (LTTL), is op de kalender verplaatst van het voorjaar naar de november-maand en stond in dit overgansjaar dubbel geprogrammeerd. Volgende zondag, 23 november, is het weer zover.

Frederik Van Lierde schakelde dit jaar voor het eerst over naar de Ironman-afstand, met een tweede plaats in Nieuw-Zeeland tot gevolg. In Hawaii kwam hij als 16de van de fiets, maar moest met een spierblessure aan de kuit de wedstrijd staken tijdens de marathon. Toch probeert hij de topconditie aan te houden en staat hij zondag aan de start van de Ironman Arizona. Gisteren nam hij er alvast deel aan een plaatselijke -niet al te sterk bezette- zwemloop over 2000m zwemmen en 3km lopen. Hij won met enkele minuten voorsprong.

In Arizona schreven maar liefst 63 mannelijke pro’s in. Onder hen Jozsef Major, Chris Lieto, Bryan Rhodes, Alex Taubert, Andreas Raelert (winnaar IM70.3 Monaco en recentelijk 2de op de IM World Champs in Clearwater), Petr Vabrousek (ondertussen aan zijn zoveelste IM toe), Kieran Doe (winnaar Ironman Canada in 2007, 3de in IM New Zealand dit jaar), Paul Ambrose, Francesco Pontano en Paul Amey (wereldkampioen duatlon). Bij de vrouwelijke pro’s is het uitkijken naar Erika Csomor, Ulrike Schwalbe en Heleen Bij de Vaate.

Andere Belgen op de startlijst: Chantal Lefevre (W50-54), Dirk Baelus (M25-29), Jean-Christophe Paquet (M35-39), James Pirnay (M35-39), Yoeri Geerits (M35-39), Lode Vaernewyck (M35-39), Yves Lambert (M45-49), Stefaan Engels (M45-49).