Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jim Beuselinck werkt aan come-back
Nieuws

Jim Beuselinck werkt aan come-back

 Triatleet Jim Beuselinck (41) werkt in alle stilte aan een comeback. De Oedelemnaar tekende, na twee jaar rust, een contract bij Leie Triathlon Team Latem, de ploeg van onder meer Dennis Devriendt, Rutger Beke en Frederik van Lierde.

Beuselinck wil in 2009 een nationaal programma afwerken en in 2010, samen met Dennis Devriendt, nog eens zijn kans wagen tijdens de Ironman van Hawaï. Die wedstrijd is geen onbekend terrein voor Jim. In 2003 bereikte de mechanicien bij de Sijseelse fietsenzaak Reubens Sport immers als 22ste algemeen en eerste amateur, na net geen 9 uur, de finish. Een prestatie die hem onder meer de WK-titel bij de amateurs en de Gouden Beer 2003 opleverde.

Eind 2006 werd Jim in Hawaï eerste in zijn leeftijdcategorie en tweede amateur en besloot hij, omwille van zijn leeftijd en gezinsuitbreiding, afscheid te nemen van de sport. Zijn conditie bleef hij wel onderhouden. Hij zat tot vier keer per week op de fiets, het zwemmen en het lopen liet hij wat links liggen. (ON)