Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Luc Van Lierde naar Topsport Vlaanderen

Luc Van Lierde gaat nog een jaar door als professioneel triatleet. Van Lierde (39) kreeg een contract tot eind 2009 bij Topsport Vlaanderen. Dat meldt de Bruggeling op zijn blog.

Van Lierde gaf al na Hawaiï aan dat hij zijn carrière niet in mineur wilde beëindigen. Een tijdje terug konden we melden dat de zoektocht naar sponsors vaste vorm begon aan te nemen, en nu is de kogel door de kerk.

,,Luc Van Lierde staat al twintig jaar aan de wereldtop van het triatlon. De Vlaamse Gemeenschap sluit met hem voor 2009 een tewerkstellingscontract, zodat hij zich nog een jaar volledig kan focussen op zijn sport als actief deelnemer en tegelijk een rol kan spelen in de triatlonfederatie", maakte Vlaams minister van sport Bert Anciaux bekend.

Behalve Topsport Vlaanderen wordt het komende jaar voor Luc Van Lierde mede mogelijk gemaakt door  Thierry Floréal van Dienstencentrum Westinform en Bio Racer.

 Van Lierde wil zich in zijn laatste jaar als triatleet verder bezig houden met de jeugd (talentendetectie) en een lange afstandsploeg proberen samen te stellen in samenwerking met de federatie voor 2010.

Van Lierde zelf is morgen vanaf 14u aanwezig op de VTDL-stand op Vélofollies.