Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Off the roadwedstrijd groeit naar status topevenement

Zondag 25 januari a.s. vindt de 9e editie van de Expert Veldduatlon plaats. Na de jeugdwedstrijden en de korte afstand voor senioren gaan de senioren van start voor 6,5km hardlopen, 22km op de ATB en 3km hardlopen. Naast de individuele starters zullen ook meer dan 40 duo’s van start gaan, waarbij 1 deelnemer loopt en de ander het fietsonderdeel voor haar/zijn rekening neemt.

De wedstrijd is in de loop der jaren uitgegroeid tot een evenement met veel grote namen. Oud-wereldkampioen duatlon Huub Maas heeft een actieve rol bij het samenstellen van het deelnemersveld. Organisator Charles Aernouts weet zich verder gesteund door o.a. Wim van Haperen die ervoor zorg heeft gedragen dat het parkoers de hele maand januari al is uitgepijld. De wedstrijd is 1 van de kandidaten voor het 1e NK off-roadduatlon volgend voorjaar.

Bij de mannen staan naast oud-wereldkampioen Huub Maas ook meervoudig Europees en Wereldkampioen Rob Barel aan de start. Daarnaast kent het deelnemersveld 6 Nederlandse kampioenen. De specialisten van de zomer (Armand van der Smissen, Wim Nieuwkerk, Erik-Simon Strijk, Evert Scheltinga) gaan de strijd aan met de offroadspecialisten Roy Arts en Rorik Schouten. . Mogelijk meldt de Belg Paul Embrechts zich nog.
Verwachting is dat ook sterke duo’s met Toon Heeren en Rik van Laarhoven zich voorin zullen melden. In het damesveld neemt de Finse specialiste Riika Kelja het op tegen Nederlands kampioene op de weg Maud Golsteyn en Ruth van der Meyden, die vorig jaar sterk presteerde tijdens de internationale stayerduatlons.

Het parkoers is volledig onverhard en gaat over weilanden, bospaden en boerenpaden. De laatste groepsverkenning vindt plaats op zaterdag 24 januari om 13.30 uur.  Zowel jeugd als volwassenen zijn welkom.
De wedstrijd is bij bosgebied de Kogelvanger tussen Etten Leur, Rijsbergen en Breda. Start vanaf 10.30 met jeugd, hoofdnummer om 13.00. Er kan ter plaatse worden ingeschreven.