Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Winst in Lanzarote duathlon (Joerie Vansteelant)

Joerie Vansteelant gaat in januari traditioneel op stage in Lanzarote. Hij stuurde ons zijn verslagje over de duathlonwedstrijd in Club La Santa:

Sinds 10 januari ben ik, naar jaarlijkse gewoonte, op trainingsstage te Lanzarote. De voorbije twee weken heb ik uiteraard heel wat kilometers afgewerkt, maar dat verliep niet altijd zoals ik wilde. Een zestal dagen geleden ben ik tijdens een looptraining nogal stom gevallen, met als gevolg een gekneusde pols en ribben. Van de pols had ik na twee dagen al geen last meer, maar van de ribben heb ik nog altijd flink wat last. De trainingen kunnen wel afgewerkt worden, maar plezant is toch iets anders! Het weer is hier ook niet zo best als de voorbije jaren, af en toe hebben we al eens een regenbui, maar al bij al is het toch veel beter dan in België.

Vandaag stond er de jaarlijkse editie van de Lanzarote duatlon op het programma, die ik de voorbije twee jaar al won. De afstanden waren 5 kilometer lopen, vervolgens 20 kilometer fietsen en een afsluitende loopproef van 2,5 kilometer lopen. Op de inschrijvingslijst had ik niet zoveel bekende namen zien staan, en ik hoopte dan ook vlot de zege binnen te halen.

Het loopparcours was op een volledig vlak parcours met start, aankomst- en wisselzone op de atletiekpiste van het bekende trainingsoord Club La Santa. Na ongeveer 1500 meter nam ik alleen de leiding en na 5 kilometer lopen kwam ik de wisselzone binnen met een voorsprong van ca. 30 seconden op de Italiaan Ciavattella. Tijdens het fietsen kon ik zoals verwacht mijn voorsprong verder uitbouwen, zodat ik met een comfortabele voorsprong van meer dan 2 minuten 30 seconden aan de laatste loopproef kon beginnen.

Een vlotte zege dus, wat altijd leuk is zo vroeg op het jaar. De volgende duatlon competitie is pas in maart, maar ondertussen zal er nog druk getraind worden. Op 16 februari vertrek ik terug op trainingsstage, ditmaal met de nationale ploeg, naar het Portugese Monte Gordo.

1. Joerie Vansteelant (BEL) 57’02"
2. Jonathan Ciavattella (ITA) 59’45"
3. Gregoria Caceras Morales (ESP) 59’59"

Groeten,
Joerie.