Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Granville gaat voor titanium
Nieuws

Granville gaat voor titanium

velofollies-44a.jpgGranville mag dan niet meteen een ronkende naam in het peloton zijn, dit Belgische merk heeft in zijn gamma een aantal mooie aanbiedingen.
Zo konden we op Vélofollies kennis maken met de RTI 1.0 en de RTI LDT, twee titanium racers van eigen bodem. Voortaan hoef je voor titanium niet langer naar Nederland, over de oceaan of richting Azië te kijken.

De RTI 1.0 als de RTI LTD zijn beide opgebouwd rond hetzelfde fraaie RTI-frame. Dit double butted frame is geheel opgetrokken uit 3 AL- 2.5 V (een legering van titanium en vanadium die ook door Van Nicholas, Merlin en Litespeed wordt gebruikt) heeft fraai weggepolijste lasnaden en een opvallende doorlopende zadelbuis als voornaamste kenmerken. Daarmee is dit bij ons weten meteen het eerste titanium frame met een integrated seatpoast.

Het verschil tussen de RTI 1.0 en de RTI LTD zit hem in de afmontage. De RTI 1.0 wordt geleverd met een Easton EC70-carbon voorvork, DT Swiss R-1900-wielen, een Fizik Arione Mg-zadel en een Campagnolo Centaur Carbon groep. Dit alles levert een aanvaardbaar gewicht van 8,6 kg en een kostprijs van € 3.649 op.

De RTI LTD wisselt voor € 7.399 van eigenaar. Voor dat bedrag krijg je dan wel de Easton EC-90 SLX-voorvork, een Zipp 303-wielenset, een Fizik Arione Carbon-zadel en een volledige Dura Ace-afmontage. ln die afmontage zet de RTI LTD net 7,7 kg op de schaal.

Comfort heeft met andere woorden nog steeds een prijs.