Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
SMO-team bereidt zich voor in Monte Gordo
Nieuws

SMO-team bereidt zich voor in Monte Gordo

smo_stage_small.jpgDe Algarve in Portugal is blijkbaar een populair trainingsoord dezer dagen. Niet alleen de nationale ploeg bereidt er het nieuwe seizoen voor, ook het SMO-team uit het Meetjesland koos voor Monte Gordo als stageplaats. Annick Caneele bracht verslag uit van de seizoensvoorbereiding van de rode brigade.
Ook op de blog van coach Tim de Vilder is een leuk verslag over de stage te vinden.

Wanneer in België de koude temperaturen overheersen en de griepvirus de ronde doet. Zijn basistrainingen bij lage temperaturen, sneeuw en ijs, voor triatleten niet optimaal. Het vraagt veel van het lichaam en energiesysteem. Om de belangrijke basistrainingen voor zwemmen, lopen en in het bijzonder fietsen, af te werken, zijn ook enkele SMO-leden naar warmere oorden getrokken. Verschillende teamleden investeren dan ook het grootste deel van hun jaarlijkse vakantie daarvoor. Terwijl de meeste profatleten zich, gedurende meerdere weken of maanden, voorbereiden in het buitenland, zijn de SMO-atleten Michael Dewilde, Joury Gokel, Mieke Depoortere en Mieke Dupont in Monte Gordo voor een 10-daagse trainingsstage. De Meetjeslandse atleten staan onder intensieve begeleiding van teamcoach Tim De Vilder. Zoals reeds enkele jaren, is de uitvalsbasis het bergachtige Portugal waar de nodige fiets- en loopkilometers worden afgewerkt. Voor de zwemtrainingen of intensieve looptrainigen op de piste gaan ze naar het sportcomplex in Villa Real. Ook de beloften Tom Vander Hoogerstraete en Simon De Cuyper zijn samen met de Elite atleten van de federatie in Monte Gordo.

Terwijl de wielerronde van Algarve plaatsvond en de atleten samen met de wielerploegen Vacansoleil en Sean Kelly Pro Cycling Team logeerden in hetzelfde hotel, wilden ook de Meetjeslandse atleten niet achterblijven met de nodige trainingskilometers.

Deze meerdaagse stage moest voor de atleten een stimulans zijn om zich intensief voor te bereiden op hun persoonlijke en teamdoelstellingen: Boerekreektriatlon, kampioenschappen korte en lange afstand en Ironmans.

monte_gordo_259_large.jpg

Foto: teamstage Algarve 2009 SMO-Team vlnr. Michael Dewilde, Joury Gokel, Mieke Dupont, Mieke Depoortere en Tom Vander Hoogerstraete