Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

20 uur lopen voor hartpatiëntjes

Op 15en 16 mei juni 2007 organiseert de ouderraad van de Assebroekse basisschool "De Zonnetuin" samen met de lokale buurtcomités voor de tweede keer een 20-urenloop. Onder de noemer Hart-Run ’09 gaat de opbrengst van het gebeuren naar de VZW Hartenkinderen, een organisatie die zich inzet voor kinderen en tieners met hartproblemen. Peter en Meter van deze happening zijn Luc Van Lierde en Miek Vyncke.

De Hart-Run is een 20 uur durend sportevent waarbij individuele deelnemers of groepen één of meerdere rondes van 1100m kunnen afleggen. Wie zich met zijn vereniging als team inschrijft kan aan de non-stop 20 uren deelnemen. Daarbij is het de bedoeling dat de deelnemers elkaar afwisselen en er steevast één teamlid aan het lopen is.

Drank en voeding worden op het parcours voorzien en het aantal looprondes wordt via en chip geregistreerd. Inschrijven kost € 7 per persoon. Kinderen jonger dan 12 betalen € 3. Die bedragen gaan integraal naar het goede doel.

 Tijdens de eerste editie, twee jaar terug, haalden de organisatoren zo meer dan € 3000 op voor de VZW Ziekenhuisclowns Brugge. Dit jaar hopen ze op een nog groter succes.

Daarvoor wordt alvast geen inspanning geschuwd. Vanaf de start, op 15 mei om 14u tot ’s avonds 22 u isdoorlopend animatie voorzien. Van 22u tot ’s ochtends 8uwordt de stilte in de buurt gerespecteerd, maar daarna begint het feest opnieuw. Het einde is gepland op zaterdag 16 mei om 10u. Daarna volgt een slotgebeuren.

 Meer info op: www.hart-run.be