Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Beke voortaan op Dean
Nieuws

Beke voortaan op Dean

Rutger Beke zal, net als de Australische wielrenner Cadel Evans (Silence-Lotto), de komende drie jaar de pedalen geselen van ‘Dean’. ‘Dean’ is volgens producent Ridley de “snelste fiets op aarde”. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Het spectaculaire frame werd door de Ridley-ingenieurs samen met Silence-Lotto ontwikkeld. Cadel Evans mocht het frame al proefrijden tijdens de Tour 2008.

Het hele frame ademt de ambitie van Ridley om de luchtweerstand te verlagen. Zo zorgen de geperforeerde R-Flow voor- en staande achtervork (een doorontwikkeling van de Jet Stream die Oval Concepts vorig jaar presenteerde) ervoor dat de turbulentie tussen de hub en de vork wordt weggenomen. Die ingreep levert volgens Ridley 7,5% minder weerstand op.

Het frame werd verder gelakt met R-Surface, een verf die op cruciale punten op het frame de weerstand met een bijkomende 4,5% moet verminderen.

Andere opvallende kenmerken zijn de voorrem die achter de voorvork werd gemonteerd en de achter het bracket gemonteerde achterrem. Aero heeft echter een prijskaartje, want de Dean is er vanaf € 6.795 als complete fiets.

ridley-dean1.jpg