Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sander Dobbelaere sportfiguur 2008
Nieuws

Sander Dobbelaere sportfiguur 2008

kampioenenhulde_2008_medium.jpg

Op 14 maart 2009 werd de jaarlijkse Kampioenenhulde georganiseerd door het gemeentebestuur en de sportraad Sint-Laureins. Het doel ervan is enerzijds de gemeentelijke sportlaureaten een hart onder de riem steken voor hun verdiensten en/of hun puike prestaties in de sport en anderzijds wil de sportraad haar sportlaureaat en haar meest verdienstelijke sportfiguur en club met stijl in de bloemetjes zetten. Het gemeentebestuur vindt het belangrijk om alle laureaten in de gemeente van harte te feliciteren voor de bijdrage die zij op hun manier geleverd hebben aan de sport.

Op die feestelijke avond werd de Sportfiguur Competitief 2008 in de sporthal te Sint-Laureins uitgereikt aan SMO-atleet Sander Dobbelaere. De 21-jarige Sentenaar behaalde de provinciale titel op de kwarttriatlon in eigen streek en was tevens winnaar van de triatlon in Eeklo. Hij was voor het seizoen 2008 ook ongeslagen als belofte op de niet-stayerwedstrijden. De SMO-er haalde het voor Provinciaal kampioen Kristof De Zutter bij de Elite-renners.

De overwinning van sportverdienste ging naar Norbert Van De Keere, al meer dan 17 jaar voorzitter van WTC Bentille en sturende kracht achter allerlei wielerorganisaties voor jeugd en volwassenen op de gemeente. Ook zaalvoetbalvereniging De Bierworsten, Steven De Clercq (Wielrennen), Jana Daniëls (voetbal) en de preminiemen ploeg van Sente Volley gingen met de overwinning lopen in hun categorie.

In het interview met presentator Martin Heylen was Dobbelaere zeer verrast door zijn overwinning. "In een minder gekende sportdiscipline is het niet evident om op te boksen tegen de grote media-sporten zoals wielrennen en voetbal, je merkt toch dat de triatlonsport leeft in onze gemeente. Het is zeer tof dat mensen mijn prestaties en trainingsijver weten te appreciëren." glunderde een verdiende winnaar. Zijn doelstelling voor 2009 is dan ook duidelijk: "Rustig opbouwen richting het langere werk en het jaar van bevestiging".