Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
SwimRun ’09 : voor het eerst in ons land (12/09/09)
Uncategorized

SwimRun ’09 : voor het eerst in ons land (12/09/09)

logo_fmteam.jpg Het FM-Team onder leiding van Marc Fassaert, organiseert op 12 september dit jaar voor het eerst een SwimRun. Zwemlopen zijn op zich niet nieuw en richten zich vooral op kids omdat volgens de Belgische wetgeving jongeren niet aan "wielersporten" mogen doen. 

De zwemloop van het FM-Team is van een ander kaliber. Naast een recreatieve wedstrijd (500m/5km) stat er ook een competitieve SwimRun (2km/20km) op het menu.

De afstanden van deze zwemloop zijn op zijn minst uniek te noemen. De wedstrijd profileert zich daarmee in de grootte-orde van halve triathlons. Ook anders dan in de traditionele zwemlopen, vindt het zwemmen niet in een zwembad, maar in de vijver van BLOSO domein de Hazewinkel in Willebroek plaats.

De competitieve wedstrijd richt zich dan ook enkel tot gelicentieerde atleten. (de recreatieve wedstrijd kan met een daglicentie worden gedaan). Om een mooi deelnemersveld aan de start te krijgen, wordt een degelijke prijzenpot voorzien. Zo loopt de winnaar overall met 500€ naar huis. Wie de SwimRun 3x weet te winnen in een tijdspanne van 5 jaar, krijgt daar nog een bonus van 5000€ bovenop.

Voor organisator Marc Fassaert is dit pas het begin. Hij wil van dit soort wedstrijden een heus circuit uitbouwen.

Meer info en inschijvingen vind je op de site www.fmteam.be . Het aantal inschrijvingen is beperkt!