Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Volledig Planet-X podium in Herderen

pdf Download de uitslag

Na de podiumplaats voor kopman Wim van de Wielle in De Haan vorige week had het Planet-X team zijn pijlen zondag gericht op de triatlon van Herderen, thuiswedstrijd van organisator en PX-lid Mario Appermans. Colpaert zou het zwemmen voor zich nemen, Appermans en Smolders zouden zich weer de sterkste fietsers tonen en van de Wielle zou zich dan wel in het lopen manifesteren. Deze vier PX-ers namen inderdaad het voortouw maar het was uiteindelijk Johan Smolders die zijn zege van vorig jaar kon herhalen. Bij de dames zorgde de allereerste overwinning ooit van Elke Conings voor een Limburgs feestje.

Het zwemmen werd vanaf de voormiddag in het binnenbad van Bilzen beslecht. Dit jaar kregen de atleten daardoor 100 meter extra op het bord. Over de volledige 500 meter was Bart Colpaert zoals verwacht de snelste, op korte afstand gevolgd door Wouter Monchy (die in het lopen de verkeerde kant werd opgestuurd en uit de wedstrijd stapte), Tim Jorissen, Maxime Verstraete en een verrassend sterke Koen De Weerdt, die zijn comeback met een achtste plaats aan de aankomst extra in de verf zou zetten. Bij de dames stond er geen maat op Veerle Leeten die met een negende plaats overall minuten voorsprong had op haar voornaamste concurrentes.

Tijdens het fietsen maakten favorieten Mario Appermans en Johan Smolders de achterstand al snel goed. Op één van de mooiste fietsparcours van ons land beulden de twee sterke fietsers de tegenstand flink af. Na twee ronden moesten Bart Colpaert en Wim van de Wielle lossen. En in de slotronde gingen ook Tim Jorissen en Maxime Verstraete, na een lekke band achteraan, voor de bijl.

Na de eerste 2 km lopen nam Appermans een kleine voorsprong op Smolders, maar die sloeg hard terug in de slotronde en pakte voor de tweede keer de winst in Herderen. Achter Appermans maakte Bart Colpaert het PX-feestje compleet met de derde plaats, voor coach Wim van de Wielle. Bart Schrooyen was de eerste niet PX-atleet. De Essenaar van het Go Like Hell team werd knap vijfde.

Bij de vrouwen kregen we tijdens het fietsen een spannende driestrijd. Leeten werd in de tweede ronde gegrepen door de Nederlandse Marleen Stroomer. Die pakte kordaat de leiding, maar door een foutje op het parcours moest ze uiteindelijk achter Elke Conings en Veerle Leeten wisselen. De Limburgse Conings toonde zich de sterkste loopster en bezorgde zo TCM, de club uit Maasmechelen, een verrassende overwinning. Stroomer werd tweede, Leeten derde.

Johan Smolders was uiteraard zeer tevreden: "Ik ben weer een jaartje ouder en had vooraf dan ook wat schrik of ik het nog tegen de jeugd kon opnemen, maar in de wedstrijd liep het prima. Mario en ik hadden afgesproken om het fietsen zwaar te maken. We waren verbaasd dat die jonge Maxime Verstraete zo lang bleef aanklampen en daarom hadden we besloten om in de laatste klim nog eens aan te vallen. Helaas reed hij lek, maar Mario en ik hebben toch doorgezet. In het lopen kreeg ik aanvankelijk last van steken, misschien iets te veel gegeven op de fiets. Ik heb daar wel eens meer last van en heb niet gepanikeerd. In de laatste ronde kwam ik er bovenop en kon ik Mario kloppen. Uiteraard ben ik blij met deze overwinning, maar met Planet-X op de eerste vier plaatsen, zal dit toch geld gaan kosten aan Wim de Doncker om straks ons feestje te sponsoren," besloot de Kempenaar lachend.