Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
ETZ meteen op de afspraak
Nieuws

ETZ meteen op de afspraak

Onlangs werd in Wevelgem het nieuwe Energy Team Zuidwest voorgesteld. Deze gloednieuwe ploeg is opgericht in het verlengde van de Capino-duatlonorganisatie van Wevelgem en verenigt de beste duatleten en triatleten uit eigen streek. In hun eerste wedstrijdweekeinde hebben de atleten alvast laten zien dat ETZ geen meeloper wil zijn. Peters van het team  zijn Koen Maris en Joerie Vansteelant. Hij liet zich opmerken in Geluwe, waar hij onder andere ETZ-atleten Jochen Neyrinck en Koen Demytteanere versloeg. Zijn vriendin Kim Vandewaetere won de wedstrijd bij de vrouwen en zette zo meteen de allereerste ETZ-zege in de geschiedenisboeken.

etz_klein.jpg

Energy Team Zuidwest is ontstaan vanuit de organisatie van de Capino duatlon Wevelgem. Zoals de naam van de club doet vermoeden, is het de bedoeling om een team samen te stellen dat bestaat uit de beste duatleten en triatleten van de provincie. De focus ligt hierbij voornamelijk op jonge, beloftevolle atleten. Ook de recreatieve sporter krijgt bij ETZ de nodige aandacht, de club wil elke atleet laten voelen wat het is om een tri-of duatleet te zijn. Atleten die willen proeven van de duatlon- en triatlonsport, kunnen tegen een beperkt inschrijvingsbedrag (50€/jaar) aansluiten bij de club.

 

ETZ kan rekenen op de steun van Koen Maris en Joerie Vansteelant. Zij hebben het peterschap van de club op zich genomen en staan de club dan ook bij met raad en daad.

 

Aan de vooravond van het nieuwe seizoen staat een team klaar van 14 supergemotiveerde atleten. Voor enkelen, zoals Sam Lepoutre, Filiep Hubrecht, Thomas Termote en Lander Vanmarcke wordt het hun eerste volledige seizoen, zij zullen vooral moeten uitzoeken waar hun sportieve grenzen liggen. Anderen kunnen dan weer rekenen op een jarenlange ervaring. Met Rinus Holvoet heeft het team een sterke schakel in huis voor de juniorenwedstrijden in de triatlonwereld. Ook David Verbeke en Johan Baelde richten zich in 2009 op triatlon. Bij de masters kan William Vyncke ETZ heel wat podiumplaatsen bezorgen. Met Jesse Van Nieuwenhuyse en Kim Vandewaetere, de enige vrouwelijke atlete van het team, hoopt de club op enkele mooie uitschieters in de duatlon.

 

Smaakmakers van het team zijn ongetwijfeld Koen Demyttenaere, Jochen Neyrinck, Kurt Preem en Arnout Volckaert. Koen en Jochen zijn twee jonge, beloftevolle atleten die Belgische top waren in de duatlon bij de jeugdreeksen. Koen, die sinds vorig jaar met succes overgeschakeld is naar de triatlonsport, hoopt dit jaar nog een serieuze stap voorwaarts te zetten. Hij focust voornamelijk op de Ironman 70.3 van Florida en van Antwerpen. Van Jochen mogen we verwachten dat hij de kloof met de Belgische subtop in de duatlon verkleint, hij wil er vooral staan op de Powerman in Bastendorf en op de Capino duatlon Wevelgem.

 

Kurt Preem en Arnout Volckaert hebben de voorbije jaren reeds bewezen dat ze als triatleet heel wat in hun mars hebben. Kurt hoopt een mooie prestatie neer te zetten op de Ironman van Zurich, om zich zo te kwalificeren voor de Ironman van Hawaii. Arnout focust op de Ironman van Lanzarote en hoopt een erg sterk resultaat neer te zetten op de volledige triatlon van Neerpelt.