Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Belgen bij de favorieten voor eerste Powerman

In het Nederlands-Limburgse Horst aan de Maas wordt aanstaande zondag een nieuw Powerman-seizoen op gang geschoten. Deze lange afstandswedstrijd staat officieel te boek als Europees Kampioenschap Powerman en trekt daarom een interessant deelnemersveld aan, met onder andere Andy Sutz, winnaar van Zofingen vorig jaar. Tussen alle toppers behoren Joerie Vansteelant en Nico Huyberechts tot de favorieten, al liggen voor beide specialisten van de lange afstand de doelen in 2009 een stuk later in het seizoen. Bij de dames gaat Anja Buysse de strijd aan met onder andere Ulrike Schwalbe en Hawaii-runner up Yvonne van Vlerken.

Voor Nico Huyberechts is Horst een eerste test om te zien waar hij staat na het rampjaar 2008, maar een hoofddoel heeft hij er niet van gemaakt. Hij leeft toe naar de Ironman van Lanzarote waar hij een ticket voor Hawaii wil behalen. Lukt hem dat niet dan legt Nico zich toe op de Powerman van Zofingen. Die wedstrijd staat ook met stip op de kalender van Joerie Vansteelant. Door pech heeft hij zich nog niet kunnen tonen in de Franse GP’s, maar de conditie is goed volgens de Torhoutenaar en zonder problemen zal Joerie zeker meespelen voor het podium. Met Andy Sutz, Aksel Nielsen en Nederlanders Wim Nieuwkerk, Erik-Simon Strijk en Armand van der Smissen krijgt hij stevige concurrentie. En wie weet komt er uit Belgische hoek nog een verrassing. Met name Jochen Neyrinck moet zeker in de gaten gehouden worden. De jonge ETZ-atleet wil zich meer op de lange afstand gaan richten. Ook triatleten Frederik Sleutel en Arnout Volckaert zijn in Horst van de partij. Die laatste piekt ook naar Lanzarote.

Bij de dames is Anja Buysse onze enige vertegenwoordigster. Yvonne van Vlerken en Ulrike Schwalbe zijn de topfavorietes, maar voor de overige top-vijf plaatsen mag een open strijd verwacht worden, waarin nationaal kampioene Buysse zeker niet kansloos is.

De wedstrijden starten zondagochtend om 9 u. Meer informatie vind je op powerman.nl .