Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wordt 2009 het jaar van ITC?
Nieuws

Wordt 2009 het jaar van ITC?

De laatste jaren is ITC, de triatlonclub uit Izegem, uitgegroeid tot één van de grootste Westvlaamse clubs. Bovendien hebben de blauwbloezen een goed renderende jeugdwerking opgezet waardoor ze jaar na jaar scoren in de jeugdwedstrijden en ondertussen vers bloed aanleveren voor de (sub)top op de kwartafstand. Voor 2009 zijn de doelen duidelijk: de beste jeugdploeg van België worden en een schitterend Belgisch kampioenschap kwarttriatlon organiseren met de halfoogst-klassieker op de markt van Izegem.

itcweb.jpg

Dat het de Westvlamingen in 2009 menens is, bleek al uit de ploegvoorstelling, die in ware topsport-stijl gehouden werd op Velofollies in Kortijk. Op het grote podium werden alle atleten verzameld en werden één voor één de hoofddoelstellingen voor 2009 kenbaar gemaakt. In eigen land wordt voornamelijk naar het BK kwartafstand in eigen Izegem toegewerkt, één van de weinige echte klassieke wedstrijden in ons land.

 

hanneskl.jpgDoor hun 19de editie te koppelen aan de nationale titelstrijd zullen meer topatleten dan ooit in het centrum van Izegem te bewonderen zijn. Op dit moment hebben, nauwelijks twee weken na het openen van de inschrijvingen, al ruim 200 atleten hun deelname bevestigd. Wie er zelf nog wil bijzijn, moet dus snel zijn. Alle informatie vind je op de website van ITC. En de toppers van Izegem tekenen sowieso present. De Alpro Soya boys schuiven vooral Hannes Cool, Pieter Vanhee, Timon Carmans en Ward Van de Capelle naar voor.

 


JEUGDWERKING

Ook de jeugdatleten vinden elk jaar de weg naar Izegem. Ook zij zullen dit jaar strijden voor de nationale titels over de vier traditionele categorieën. Het is dan ook geen wonder dat de eigen jeugd van ITC vooral toeleeft naar die titelstrijd. Maar ook in de andere wedstrijden van het jeugdcircuit wil Izegem hoge ogen gooien. Na de laatste jaren telkens op een ereplaats geëindigd te zijn, wil ITC in 2009 de jeugdranking als winnaar afsluiten. Daarvoor rekenen ze onder andere op Wouter Timmerman, Elodie Lagae, Delphine Couckuyt, Lowie Dewitte en Linde Herreman.

 

IRONMAN

Naast de competitie in eigen land telt ITC binnen de eigen rangen nog flink wat liefhebbers van het langere werk. Philip Pinket mocht vorig seizoen nog naar Hawaï en er staan dit jaar heel wat ploeggenoten klaar die in Frankfurt en Nice een ticket willen bemachtigen voor de moeder aller Ironmans.

 

STERKE OMKADERING

Met in totaal ruim 100 atleten is ITC een bloeiende club. Gelukkig kan men in Izegem rekenen op een sterke omkadering. Op sporttechnisch vlak staat een grote ploeg trainers klaar. Dirk Demaré liet daarbij voldoende voorbeelden zien van de professionele manier waarop bij ITC de trainingen ingevuld worden, met lactaattesten, zwemanalyses en een groeiproject naar 2016.

 

En ook sponsors Alpro Soya, Rexon, Laconte, Dan Parket, Sport Concap, Champion System, Lesy en Running Center tekenden opnieuw present in 2009, met dit verschil dat de uitrusting van de atleten in een nog frisser blauw gestoken is en de ITC’ers zeker opnieuw zullen opvallen dit jaar.