Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Naar het land van de rijzende zon
Nieuws

Naar het land van de rijzende zon

Vandaag stapte een ruime Belgische delegatie op het vliegtuig richting het land van de rijzende zon. Maar liefst zes landgenoten gaan de komende weken aan de slag in Azië, voor respectievelijk de tweede ITU wereldbekerdwedstrijd van het seizoen in Japan en de eerste World Championships Series wedstrijd in Korea. Op 3athlon.be geven we je de kans om de avonturen van de Belgen vanop de eerste rij te volgen.

marc_geerts.jpg We hebben aan Marc Geerts gevraagd om een dagboek bij te houden van de voorbereidingen en de wedstrijden. Hij zal samen met zijn companen hier regelmatig bericht uitbrengen. Marc is in Azië in het gezelschap van Peter Croes, Simon De Cuyper, Lander Dircken, Kjell Verleysen en Ludovic Dernier.

De eerste opdracht is de ITU wereldbekerwedstrijd van 26 april in het Japanse Ishigaki. Hoofddoel is zoveel mogelijk punten verzamelen. Want de Belgen mogen in de opener van het nieuwe Worldchampionships Series circuit met zes atleten starten, maar voor de andere wedstrijden worden de startbewijzen een stuk duurder en zijn er eerst ITU-punten nodig om Belgen aan de start te krijgen in de zes volgende races in Madrid, Washington, Kitbuhel, Hamburg, Londen, Yokohama en de finale in Gold Coast.

Op 3 mei staat Tongyeong in Korea dan ook met stip aangeduid in de agenda’s van onze landgenoten.

Wij spraken Marc Geerts en Kjell Verleysen even kort voor hun afreis naar Japan. Marc wil vooral ervaring opdoen: "Het is mijn eerste seizoen bij de elites en het zal er ongetwijfeld een stuk steviger aan toegaan dan bij de beloften. Ik heb dan ook niet echt een idee waar ik me aan mag verwachten, maar ik ga alleszins mijn best doen. Ik wil zoveel mogelijk leren en tussendoor ook proberen te genieten van het feit dat ik in Japan en Korea tussen de wereldtop mag starten", aldus Marc.

Kjell Verleysen, ontspannen én afgetraind, trekt met een dubbel doel naar Azië. "Ik wil in de eerste plaats natuurlijk ITU-punten sprokkelen, maar het hoofddoel is een selectie afdwingen voor het Europees Kampioenschap. Dat is niet alleen sportief een belangrijke wedstrijd, ook voor mijn toekomst bij topsport-defensie moet ik goeie resultaten kunnen voorleggen. Aan de voorbereiding zal het zeker niet liggen. We hebben een zeer intensieve stage in Frejus achter de rug, waar we veel pittige trainingen hebben gekregen. Dat ging me goed af en het vertrouwen is er. Ik hoop nu alleen niet te veel last te krijgen van jetlag in Japan en Korea", besloot Kjell.