Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

“Jetlag met stokjes”

Marc Geerts is samen met vijf landgenoten afgereisd naar Azië voor de wereldbeker van Japan en de worlchampionships series van Korea. Speciaal voor 3athlon.be houdt hij een dagboek bij van de Belgische avonturen in het land van de rijzende zon. Hierbij het verslag van dag 1: "Toen we gisteren, zaterdag 19 april tegen 21u plaatselijke tijd ons hotel in Ishigaki bereikten waren we precies 28 uur onderweg. 16 uur vliegen, 4 vliegtuigen en een taxirit waren er nodig om ons ter plaatse te krijgen. Het hoeft dus eigenlijk niet meer vermeld te worden  dat dit een vermoeiende aangelegenheid was."

"Gelukkig heeft Jul Clonen, die mee is als delegatieleider, er ons onderweg op tijd op attent gemaakt wanneer het tijd was om wat te proberen slapen en wanneer we best wakker bleven. Daardoor heeft iedereen hier deze nacht vrij goed geslapen en valt de schade veroorzaakt door de jetlag op  het eerst zicht goed mee. De komende dagen zullen we het trouwens heel rustig aan doen tot we volledig zijn aangepast aan het uur- en temperatuursverschil. Het is hier immers 7uur vroeger, 10°C warmer en veel vochtiger dan bij ons.

Toen ik deze morgen samen met mijn “roomie” Simon De Cuyper als eerste in het restaurant aankwam begon de dag  met een heel nieuwe ervaring. Geen stokbrood, koffiekoeken of croissants op het buffet, in de plaats daarvan: rijst, noedels, soep en andere Japanse eetwaren. Zoals u al kon vermoeden, waren de aanwezige wapens om dit te verorberen: ‘Stokjes’. Na de eerste twijfel heb ik toch maar toegetast en zeer smakelijk gegeten. Het zal wel nog eventjes tijd kosten om even handig te worden in het hanteren van de stokjes als de plaatselijke bevolking. Gelukkig blijven we nog tot 4 mei op Aziatische bodem, dus ik zal nog wel wat kunnen oefenen.

Daarnet hebben we trouwens de eerste training hier afgewerkt. Het was de bedoeling om weer wat soepel te worden dus na een rustige korte zwemtraining van 3 kilometer in het openluchtzwembad hielden we het voor bekeken.

Tot binnenkort," aldus Marc.