Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Wedstrijdverslag EK Powerman (Joerie Vansteelant)

Afgelopen weekend vond in het Nederlandse Horst aan de Maas het Europees Kampioenschap Powerman duathlon plaats. Een wedstrijd die glansrijk werd gewonnen door regerend wereldkampioen LD duathlon Joerie Vansteelant. Joerie stuurde ons zijn wedstrijdverslag door.

Vorig weekend was er het Europees kampioenschap Powerman te Horst (NED). De vorige vier edities van deze wedstrijd stond ik telkens op het podium maar kon nooit winnen, daar wilde ik nu dus verandering in brengen. Op het programma stonden 15 km lopen, 60 km tijdrijden en nogmaals 7,5 km lopen.

Tijdens het eerste lopen werd het kopwerk bijna volledig gedaan door de Zuid-Afrikaan Jason Spong. Door zijn snelle loopstart was er al direct een select groepje met mezelf, de Zwitsers Andy Sutz en David Senn, en uiteraard ook Jason Spong. Na een drietal kilometer moest Senn afhaken en we werkten het eerste lopen verder met z’n drieën af. Ik heb enkele keren de kop overgenomen van Jason Spong, maar deze maakte al snel duidelijk dat hij dit niet zo graag had. Ik weet dat Jason normaal een iets mindere fietser is en focuste me dan ook vooral op Andy Sutz. Ik had de indruk dat hij bij een kleine versnelling vrij diep in het rood moest gaan en het leek mij dan ook een goed idee om direct na de wissel fors door te trekken met de fiets.

Ik liep als derde het wisselpark uit met de fiets, maar nam na enkele honderden meters de kop al over. De benen zaten onmiddellijk vrij goed en ik draaide de gas dan ook maar goed open. Na enkele kilometers had ik al een mooi gaatje en toen ik na één ronde van 20 km hoorde dat ik al ruim een minuut voorsprong had was ik gerustgesteld. Ik voelde mij bijzonder goed op de fiets, vooral op een parcours dat mij niet zo goed licht. Het fietsen was volledig vlak met vrij veel bochten, terwijl ik het liever iets heuvelachtiger heb zonder al te veel bochtenwerk. Na 60 km kwam ik de wisselzonen binnen met een voorsprong van ca. 4 minuten op Andy Sutz. Jason Spong was ondertussen volledig in elkaar gezakt en zou in alle anonimiteit de wedstrijd finishen.

Dit betekent dat ik het laatste lopen niet harder moest afzien dan nodig en kon genieten van mijn eerste overwinning in de Powerman Holland. Dit is trouwens ook mijn zesde Powerman zege, hopelijk komen er dit jaar nog enkele bij!

De volgende afspraak is op 3 mei, de Powerman Luxemburg.

1. Joerie Vansteelant (BEL) 2h39’29"
2. Andy Sutz (SUI) 2h43’17"
3. Aksel Nielsen (DEN) 2h44’55"

Groeten,
Joerie.