Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Titelverdediger Bert Jammaer is er klaar voor
Nieuws

Titelverdediger Bert Jammaer is er klaar voor

bert_lanza_small.jpgIn zijn appartementje vlak bij de start/aankomst in Puerto Del Carmen, trof ik vandaag een zeer onspannen en zelfzekere Bert Jammaer aan. Bert wist vorig jaar deze Ironman van Lanzarote op zijn naam te schrijven en mag morgen dus starten met het nummer "1". Ik mocht bij de immer sympathieke Bert mee aan tafel schuiven en kon hem ondertussen enkele vraagjes stellen.

Bert, je hebt morgen een titel te verdedigen. Verandert dat de situatie?
Uiteraard. De druk is er natuurlijk. Het is altijd een beetje moeilijker om als nummer 1 te starten.

Hoe is je conditie ten opzichte van vorig jaar?

Oh, dat is heel moeilijk te zeggen. Dat zal ik je zaterdag na de race vertellen 😉

Maar heb je anders, meer getrained als vorig jaar?
We hebben eigenlijk mijn voorbereiding van vorig jaar gecopieerd. Ik heb de zelfde voorbereidende wedstrijden gedaan (Californië en de Vulcano triathlon).

En je stages allemaal hier op Lanzarote?

Ja, absoluut. Ik vind dat echt een prachtig eiland. Dit is echt iets voor mij. Ik ben geen echte klimmer. Het gaat hier wel constant bergop en bergaf, maar het zijn geen cols.

Hoe schat je je kansen in morgen? Hou je bepaalde atleten speciaal in het vizier?
Ik denk dat ik zeker opnieuw kan winnen. Het is natuurlijk een sterk deelnemersveld. Maar ik geloof in mijn kansen. Ik denk dat ik op een Ain-Alar een 3 minuten mag verliezen bij het fietsen. Maar mannen als Vucovics, die lopen sneller als ik. Dus die moet ik zeker achter mij laten bij het fietsen.

Ik zit hier nu wel lekker pasta met groetjes en balletjes in tomatensaus mee te eten, maar op jouw bord ligt enkel droge pasta. Is dat je menu vandaag?
Vanmorgen heb ik een paar pannenkoekskes gegeten. Voor de rest eet ik dan zo tussendoor een powerbarke en wat wit brood met een beetje confituur. En ja, droge pasta natuurlijk. En voor de rest drink ik veel sportdrank.

En morgen voor de wedstrijd?
Oh, ’t is zo wat te zien wat ik binnen krijg. Dan liever een boterham met confituur dan zo van die pasta die je de dag voordien al hebt gekookt en waar je moet blijven kauwen om die binnen te krijgen. Een powerbar, een W-cup gelleke.

Bert, ik wens je alvast veel succes morgen!