Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Kampioenen maken favorietenrol waar

De 23ste editie van de Boerenkreektriatlon in Sint-Laureins kende alweer schitterende omstandigheden. Ruim 320 atleten verschenen aan de start. Regerende Belgisch kampioenen Simon De Cuyper en Joke Coysman waren de topfavorieten en zij maakten hun rol ook waar. Joke zwom vanaf de start mee met Veerle Leeten, maar kon tijdens het fietsen en het lopen nooit grote voorsprong nemen op een sterke Marjolein Truyers. Die moest in een spannende eindstrijd maar een handvol toestaan op winnares Coysman. Simon De Cuyper kon pas in het lopen toeslaan, nadat Sander Dobbelaere de wedstrijd hard had gemaakt tijdens het fietsen.

Joke Coysman, nog niet honderd procent hersteld van ziekte (die haar weghield van de wedstrijden in Geel en Leuven), startte sterk in de voeten van Veerle Leeten. Tijdens het fietsen kwam Marjolein Truyers echter terug tot op acht seconden. Titelverdedigster Coysman nam wat extra voorsprong in de wissel, maar die wist Truyers opnieuw teniet te doen halfweg het lopen. Maar nadat Joke Coysman opnieuw versnelde was haar tweede zege op rij in Sint-Laureins een feit. Marjolein Truyers kwam een handvol seconden te kort, maar was tevreden met zilver. Een tevreden Francoise Wellekens troefde Anne-Marie Dupont voor de derde plaats af tijdens het lopen.
Bij de mannen kwamen Frederik Dormaels, Simon De Cuyper en Bart Decru samen uit het water. Sander Dobbelaere moest slechts vijf seconden toegeven en ging er op de fiets meteen stevig van door. Hij bouwde een voorsprong van 2’10 uit tijdens het fietsen, maar kreeg in de afsluitende 10 km lopen net als in Geel opnieuw last van krampen. Sander viel daardoor terug naar de vierde plaats. Voor de overwinning was het al snel duidelijk dat Simon De Cuyper de sterkste loper was. Hij nam al snel twee minuten voorsprong op Youry Gokel en vier op Bart De Cru. Achter Dobbelaere maakte Dominic Decaluwé het SMO-succes vol door als vierde roodhemd in de top-vijf te finishen. 
Opmerkelijk waren ook de prestaties van jongeren Gilles Cottyn (9de) en David Degrooff (17de) die bewezen ook in het niet-stayerwerk ondertussen hun mannetje te kunnen staan. In Sint-Jan-In-Eremo werden ook de provinciale titels voor Oost-Vlaanderen gedeeld. Die gingen respectievelijk naar Sander Dobbelaere en Joke Coysman.