Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Club in de kijker: Rat Race Team Oudenaarde
Nieuws

Club in de kijker: Rat Race Team Oudenaarde

groepsfoto_rrt_1.jpg

Sinds januari heeft het triatlonlandschap er een speler bij: het Rat Race Team Oudenaarde. Het team liep vorige week in de kijker toen teamlid Lander Lamiroy als jongste deelnemer deelnam aan de Ironman Lanzarote. Over Lander kon je eerder op deze pagina’s wat lezen. Vandaag stellen we het team aan je voor.

Het Rat Race Team werd opgericht in januari van dit jaar op initiatief van

Stefanie Devos, Sofie Vandenberghe, Ingrid Vanderhauwaert en Kris De Temmerman. Dit viertal leerde elkaar kennen bij het volwassenen-zwemmen, georganiseerd door de sportdienst van de stad Oudenaarde, waar Stefanie Devos als zwemtrainster optrad.

VOSSELAREPUT
,,Tijdens enkele openlucht zwemtrainingen in de zomer van 2008 in Vosselareput, of beter, tijdens de après-zwemmomenten nadien in de gezellige eet- en drinkgelegenheid aldaar, werden we ons bewust van een groot gemis in Oudenaarde, met name een triatlonclub", vertelt Kris De Temmerman.

Die zomerse gesprekken kregen al snel concrete vorm en de steun van vrienden in andere triatlonteams zorgde ervoor dat de club tegen januari op poten kon worden gezet. Dat Stefanie Devos de zwemtrainingen zou begeleiden sprak voor zich. Tycho Verbelen werd aangezocht om zijn schouders onder de fiets- en looptrainingen te zetten. De trainingen werden over 3 dagen verdeeld. Zwemmen op dinsdagavond, lopen op woensdagavond en fietsen op zondagvoormiddag.

Met vier vorm je echter geen club. ,,Eén informele vergadering in de cafetaria van de zwem.com en we zaten aan 30 teamgenoten", klinkt het. Dat aantal groeide inmiddels aan tot 39 leden. Die lieten intussen van zich horen tijdens het Belgisch kampioenschap Ploegentriatlon in Charleroi én de Ironman Lanzarote.

Wie zelf interesse heeft, surft naar www.ratraceteam.be