Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Challenge Copenhagen: volledige triatlon in Europese hoofdstad

Goed nieuws voor al wie triatlon wil combineren met een citytrip. Challenge, de organisatie achter de vroegere Ironman Roth die tegenwoordig een alternatief voor het Ironmancircuit probeert te vormen, pakt op 15 augustus 2010 voor het eerst uit met een volledige triatlon in een Europese hoofdstad. Plaats van gebeuren wordt Kopenhagen

Het zwemonderdeel vindt plaats in een kunstmatige lagune in Amager Stranddpark, op 4 km buiten Kopenhagen. De drie bruggen over de lagune vormen er voor toeschouwers een ideale plek om de atleten aan te moedigen.

Het fietsonderdeel voert je vervolgens doorheen de binnenstad van Kopenhagen en langs een aantal mooie plekken in het hinterland van Seeland. Hoewel het definitieve fietsparcours pas begin volgend jaar wordt bekendgemaakt, kan nu al worden aangenomen dat het naar analogie met andere Challenge-events langs de landmarks van de Deense hoofdstad zal voeren.

Het loopparcours ligt wel al vast. Dat bestaat uit drie vlakke rondes van 14km langs de Zeemeermin, het kasteel Amaliënbrug en de oude haven van Nyhavn. Finishen gebeurt voor Kasteel Christianborg, het Deense parlement.

Inschrijven kan vanaf nu. Wie voor 19 juli inschrijft, betaalt €300. Tot 14 maart 2010 bedraagt het inschrijfgeld €350. Daarna betaal je €400. Meer info op www.challengecopenhagen.com