Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Katrien Verstuyft “à la francaise”

Sinds vorig jaar wisten we dat Katrien Verstuyft een absoluut toptalent is en in dit prille 2009 seizoen maakt ze nog steeds progressie. Ook in Frankrijk beginnen ze de bronzen medaillist van het BK kwart te kennen. In de Grand Prix van Beauvais dit weekeinde stapte ze op slechts tien seconden van de kop van de wedstrijd uit het water. De Atriac-atlete bleef mooi mee voorin strijden en in een deelnemersveld dat menige wereldbekerwedstrijd doet watertanden pakte Katrien een schitterende 13de plaats. Ook de andere Belgische dames deden het verre van slecht.

Celine Rositano werd 15de; Karolien Geerts snoepte een 21ste plaats weg; Jolien Lewyllie behaalde de 23ste plek en Doumic Letot werd 38ste. De jonge belofte Linde Herreman liet opnieuw zien dat ze in het zwemmen nog progressie gemaakt heeft door samen met Katrien Verstuyft uit het water te stappen, maar de topsportschoolstudente kreeg pech tijdens het fietsen en moest de wedstrijd staken. De winst ging overigens naar de Nieuwzeelandse Hewitt.

Bij de mannen stond er een zo mogelijk nog steviger pak atleten aan de start. Onder hen twee Belgen, die in het zwemnummer dicht in elkaars buurt bleven. Peter Croes zette na een knappe wedstrijd een bijzonder mooie 13de plaats neer. Stijn Goris werd 33ste. Alistair Brownlee klopte opnieuw Javier Gomez, dit keer in de spurt.

 Uitslag GP Beauvais dames

Uitslag GP Beauvais heren